تاریخچه الکلی های گمنام
آنچه در این مقاله می خوانید :
پدیدۀ انقلابی قرن
روش قدم ها در الکلی ها
تاریخچه آغاز الکلیها
اکسفورد
دکتر باب
رشد الکلی ها
تولد اصول و قدم ها
سنت های دوازده گانه
کلام آخر
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : الکلی های گمنام چگونه گروههایی هستند؟ تاریخچه دقیق AA چیست و شامل چه مواردی می شود؟ برای یافتن اطلاعات دقیق در مورد گروههای دوازده قدمی الکلی های گمنام چه باید کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ در مقاله پیش رو در مورد تاریخچه شکل گیری جلسات الکلی های گمنام صحبت کرده است تا شما را با جزئیات بیشتر این انجمن بیشتر آشنا نماید. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید.
پیدایش بزرگ ترین پدیدۀ انقلابی قرن الکلی های گمنام
در سال ۱۹۳۵ میلادی انجمن الکلی های گمنام که توسط دو فرد معتاد به الکل بنیانگذاری شد، تحول و انقلابی در دنیای ما به وجود آورد که گستردگی و تأثیر ابعاد آن در زندگی انسانها هنوز مشخص نشده است. این دو نفر که از اسارت اعتیاد به ستوه آمده بودند، در اثر تجربههای روحانی، متحول شده و انقلابی را که منجر به رهایی آنان از اسارت شده بود، به عنوان پیام بهبودی از وابستگی، به همدردان خود منتقل کردند.
تاکنون حدود ۲۵۰ جمعیت و انجمن مختلف با اقتباس از الکلی های گمنام در زمینۀ انواع اعتیاد و وابستگی، اختلالات شخصیتی، فکری، دردهای مزمن و حتی بیماریهایی نظیر: میگرن، سرطان، صرع , ایدز و غیره از روش الکلی ها بهرهبرداری کرده و اعضای آنها رأساً مسئولیت بهبودی و رشد معنوی خود را بر عهده گرفتهاند. از آن جا که در برنامۀ بهبودی AA ، قدم های دوازده گانه جهت سیر و سلوک و سلسله مراتب رشد و تحول وجود دارد، در اکثر نقاط دنیا به عنوان فلسفه، روش یا برنامۀ بهبودی دوازده قدمی معروف شده است.
روش قدم ها در الکلی های گمنام
روش قدم های ۱۲ گانه، اکنون در دنیا به عنوان مؤثرترین روش منحصر به فرد درمان اعتیاد و وابستگی شناخته شده است و میلیونها نفر در سراسر دنیا به خصوص در آمریکا و اروپا از آن بهرهبرداری میکنند. از این روش در معتبرترین مراکز بازپروری و بیمارستانهای کانادا، آمریکا و اروپا به عنوان برنامه کمکی استفاده میشود و تنها برنامه بهبودی هزاران مرکز بازپروری مدل اجتماعی این کشورها، برنامه بهبودی دوازده قدمی است.
موفقیت الکلی های گمنام به این علت است که آنها کاملاً خودجوش بوده و کلیه امورشان از طریق اعضایی که خود مشکل اعتیاد داشته و از آن رها شدهاند، اداره میشود و هیچگونه دخالت یا مدیریت دولتی یا تخصصی و حرفهای، اعم از پزشکی، روانپزشکی، روانشناسی و غیره در امور آنها اعمال نمیشود. این انجمنها به هیچ جا وابسته نیستند، کاملاً خودگردان و متکی به خود بوده و هیچگونه کمک مالی از کسی یا از جایی قبول نمیکنند و هزینههای آنها با خودیاری تأمین میشود.
تاریخچه آغاز الکلیهای گمنام AA
جرقۀ اولین گروه AA در ماه ژوئن سال ۱۹۳۵ درشهر اکرون در ایالت اوهایو زده شد. این جرقه در اثر صحبتهایی که بین یک فروشندهی سهام نیویورکی به نام بیل ویلسون و یک پزشک اکرونی به نام دکتر باب اسمیت رد و بدل شد، به وجود آمد. بیل، شش ماه قبل در اثر ملاقات با دوستی به نام ابی تاچر۳ که عضو گروه آکسفورد آن زمان بود، به دنبال یک تجربهی ناگهانی روحانی، وسوسهی مصرف الکل را از دست داده بود.
به بیل، از طرف دکتر ویلیام سیلک ورت فقیـد، متخصـص الکلیسم اهل نیویورک کمکهای زیادی شده بود. دکتر سیلک ورت کسی است که از نظر اعضای انجمن ما مرتبهای چون مرتبهی مقدسان در جرگه پزشکان را دارد. همچنین باید گفته شود که اطلاعات مربوط به ماهیت وخیمبیماری الکلیسم رافروشنده نیویورکی ازهمین پزشک آموخته بود.
۱. اکسفورد
با آن که بیل نمیتوانست تمام اصول گروه اکسفورد را بپذیرد، اما مجاب شده بود که تهیه یک ترازنامهی اخلاقی، اعتراف به ضعفهای شخصیتی، جبران خسارات کسانی که زیان دیده بودند، کمک به دیگران و اتکا و اعتقاد به خدا لازم است. قبل از سفر به اکرون بیل سخت مشغول کار با همدردان خود شده بود و عقیده داشت فقط همدردان میتوانند به همدردان خود کمک کنند؛ اما فقط خود او بود که با این کار موفق شده بود به مدت ۶ ماه هوشیار باقی بماند. روزی بیل برای انجام یک کار تجارتی به اکرون میرود اما کارش با شکست مواجه میشود. او در حالی که میترسید مبادا دوباره کارش به مصرف الکل کشیده شود، ناگهان متوجه می شود که برای حفظ پاکی خود لازم است پیام خود را به یک همدرد دیگر برساند؛ و این همدرد یک پزشک اکرونی (دکتر باب) از آب درآمد.
۲. دکتر باب
دکتر باب چندین بار برای پیدا کردن راه حل مشکل خود به فلسفههای روحانی و مذهبی رو آورده بود اما موفق نشده بود؛ وقتی بیل مشکل الکلیسم و لاعلاجی آن را به صورتی که دکتر سیلکورت توصیف کرده بود برای باب تعریف کرد، چنان با میل و رغبت شروع به دنبال کردن راه حل روحانی مشکل خود کرد که تا آن وقت برای باب سابقه نداشت. او هوشیار شد (پاک) و دیگر هـرگـز تـا زمـان مـرگـش (تا سال۱۹۵۰ ) لب به الکل نزد. این مطلب ظاهراً ثابت کرد کهیک معتاد چنان تأثیری در یک معتاد دیگـر دارد که یک غیـر معتـاد نمیتواند داشته باشد و هم چنین نشان داد که کار مداوم یک معتاد با معتادی دیگر، در بهبودی او نقشی حیاتی دارد.
بدین ترتیب این دو مرد تقریباً به طور دیوانهواری شروع به کار با همدردانی که به بیمارستان دولتی شهر اکرون میآمدند، کردند. اولین بیمار آن ها که دیگر به آخر خط رسیده بود، فوراً بهبود پیدا کرد و الکلی عضو الکلی های گمنام شماره ۳ شد و پس از آن هم دیگر هرگز دست به الکل نزد. این کار تا آخر تابستان سال ۱۹۳۵ در اکرون ادامه یافت. با آنکه آنها در کار خود شکستهای زیادی خوردند، اما گه گاه موفقیتهای امیدوارکنندهای هم داشتند. وقتی در پاییز سال ۱۹۳۵، بیل به نیویورک بازگشت، در واقع بدون آن که کسی بداند، اولین گروه الکلی های گمنام تشکیل شده بود.
رشد الکلی های گمنام
در اواخر سال ۱۹۳۷ تعداد اعضایی که هوشیاری شان(پاکیشان) دوام چشمگیری پیدا کرده بود، به حدی رسید که مجاب شدند نور امیدی در افق تاریک زندگی الکلیها شروع به درخشش کرده است. دومین گروه کوچک الکلی های گمنام خیلی زود در نیویورک تشکیل شد. همچنین مبتلایان پراکندهای که ایدهی اولیه را از گروه اکرون یا نیویورک کسب کرده بودند، در حال به راه انداختن گروههای دیگری در نقاط مختلف بودند.
بالاخره گروهها احساس کردند که زمان آن رسیده است تا پیام و تجربهی بینظیر خود را با دنیا در میان بگذارند. این تصمیم در بهار سال ۱۹۳۹ به مرحلهی عمل درآمد و کتاب ما وارد بازار شد. درآن زمان تعداد اعضا حدوداً به صد نفر مرد و زن رسیده بود و انجمن و پای مــا که هنــوز اسمـی نـداشـت، به نامی که بر روی کتاب خود” الکلی های گمنام” – گذاشته بودیم معروف شد. به این ترتیب پرواز کورکورانهی ما به سر رسید و انجمن AA وارد دورهی جدیدی از پیشرفت خود شد.
در پاییز سال ۱۹۳۹، فولتون اورسلر سردبیر وقت مجلهی آزادی، مقالهای به نام ” الکلیها و خدا ” در نشریه خود چاپ کرد. در نتیجهی این مقاله، حدود هشتصد تقاضا به دفتر کوچک نیویورک که در این فاصله به راه افتاده بود، رسید. این دفتر به هر تقاضایی با دقت پاسخ میداد و برای متقاضیان، کتاب و جزوه میفرستاد و همچنین اعضایی را که به مأموریتهای کاری میرفتند، به متقاضیان جدید معرفی میکرد.
افزایش اعضا
گروههای بسیاری تشکیل شدند و با کمال تعجب همه دریافتند که پیام پستی هم به خوبی پیام لفظی تأثیر میگذارد. در اواخر سال ۱۹۳۹ ، تعداد اعضایی که در حال بهبودی بودند، حدود ۸۰۰ نفر تخمین زده میشد. در مارس سال ۱۹۴۱ تعداد ما به ۲۰۰۰ نفر رسید. پس از مدتی جک الکسانـدر سرمقـالهی جامعی در نشریه ساتردی ایوی نینگ پستدربارهی AA نوشت و چنان تصویر مجابکنندهای از انجمن ما برای عموم نقاشی کرد که سیل مبتلایان نیازمند کمک سرازیر شد. در پایان سال ۱۹۴۱ تعداد اعضا به ۸۰۰۰ نفربالغ شد و رشد تصاعدی انجمن ما به نهایت خود رسید و AA به صورت یک سازمان ملی درآمد.
دوران قبـل از بلـوغ انجمـن الکلی های گمنام، دوران دلهـرآور و هم چنین هیجان انگیزی بود. آزمایشی که ما در پیش داشتیم این بود که آیا این همه الکلی که سابقاً همگی نامتعادل بودهاند، خواهند توانست با یکدیگر کنار بیایند و در کارها با هم مشارکت کنند؟ آیا جر و بحثی بر سر عضویت، رهبری و مسائل مالی پیش نخواهد آمد؟ آیا تلاشی برای کسب قدرت و شهرت در کار نخواهد بود؟ آیا اختلافاتی که منجر به از هم پاشیدگی AA شود به وجود نخواهد آمد؟ طولی نکشید که کلیه مشکلات ذکر شده یک یک گروهها را در بر گرفت. در اثر این تجربهی ترسآور که ابتدا در کارمان وقفه می انداخت، این تعهد در انجمن شکل گرفت که اعضای الکلی های گمنام باید متحد باشند والا در جدایی خواهند مرد. ما میبایستی یا یکپارچه میشدیم یا صحنه را ترک میکردیم.
تولد اصول و قدم ها
همان طور که اصولی را که یک عضو بتواند بر مبنای آن زندگی کند، کشف کرده بودیم، میبایستی اصولی را پیدا می کردیم که به کمک آن، گروهها و AA در جمع بتوانند به حیات خود ادامه دهند و مثمر ثمر باشند. ما فکر کردیم هیچ مرد یا زن همدرد نباید از عضویت در انجمن ما محروم شود. پیشوایان ما میتوانند خدمت کنند اما هرگز نباید حکومت کنند. هرگروه مستقل باشد و هیچکس عنوان حرفهای نداشته باشد. مخارج، داوطلبانه و از طریق اعضا تأمین شود. سازماندهی ما در حداقل ممکن باشد؛ حتی در مـراکـز خدماتیمان خط مشی روابط عمومی بر پایه جاذبه استوار باشد نه تبلیغ. تصمیم گرفته شد که اعضاء، گمنامی خود را در برابر مطبوعات، رادیو، تلویزیون و فیلم حفظ کنند. قرار شد تحت هیچگونه شرایطی کسی را تأیید نکنیم؛ به کسی بستگی نداشته باشیم و وارد جنجالهای اجتماعی نشویم.
سنت های دوازده گانه
مطالب فوق، اساس سنتهای دوازدهگانهی الکلی های گمنام را که در آخر کتاب آمده است، تشکیل میدهند. با آن که هیچیک از این اصول حکم قاعده و قانون را نداشت، اما چنان مورد قبول اکثریت اعضای AA قرار گرفت که در سال ۱۹۵۰ نیز به تأیید اولین کنفرانس بینالمللی ما در کلیولند رسید. امروزه اتحاد و همبستگی فوقالعادهی ما یکی از بزرگترین سرمایههای انجمن ما است. هم زمان با دورانی که مشکلات داخلی دورهی قبل از بلوغ ما در حال حل شدن بود، پذیرش اجتماعی ما از هر جهت بیشتر شد که دو دلیل اصلی داشت؛ افرایش تعداد بهبودیافتگان و سروسامان یافتن خانوادههای از هم گسیخته که در همه جا مردم را تحت تأثیر قرار میداد.
۵۰ درصد از کسانی که به انجمن الکلی های گمنام میآمدند و واقعاً کوشا بودند، فوراً ترک میکردند و هوشیار [پاک] باقی می ماندند، ۲۵ درصد پس از چند لغزش هوشیار میشدند و از مابقی، آن هایی که با انجمن در تماس بودند، تا حدی بهتر میشدند. هزاران همدرد دیگر به چند جلسه AA آمدند و در اوایل به این نتیجه رسیدند که طالب برنامهی ما نیستند؛ اما تعداد بسیاری از آنان (حدود دو سوم) به مـرور زمـان بـازگشتنـد. دلیل دیگر پذیرش اجتماعی و همه جانبهی AA ، دوستان و هواداران جمعیت ما بودند. دوستان جامعهی پزشکی، مذهبی و وسایل ارتباط جمعی و همین طور افراد بیشمار دیگری به صورت حامیان پروپا قرص انجمن ما درآمدند. اگر پشتیبانی این افراد نبود، پیشرفت ما به حداقل میرسید.
کلام آخر
الکلی های گمنام یک سازمان مذهبی نیست و دیدگاه پزشکی بهخصوصی را هم دنبال نمیکند؛ لیکن ما با جامعهی پزشکی و مذهبی در سطحی گسترده همکاری میکنیم. از آن جا که الکل، ملاحظهی هیچ کس را نمیکند، در نتیجه، کلیه طبقات مختلف اجتماع آمریکا را میتوانید در جمع ما پیدا کنید؛ و در نقاط دیگر دنیا نیز همین حالت وجود دارد. از لحاظ مذهبی در میان ما کاتولیک، پروتستان، کلیمی، هندو و تعدادی مسلمان و بودایی هم یافت میشود.
بیش از ۱۵ درصد از انجمن ما را زنان تشکیل میدهند. همزمان با انتشار چاپ سوم این کتاب در مارس سال ۱۹۷۶ ، تعداد اعضای AA در سطح دنیا حدود ۱۰۰۰۰۰۰ نفر تخمین زده شد و تعداد گروهها در ۹۰ کشور مختلف به ۲۸۰۰۰ گروه رسید. در سال ۱۹۹۰ در ۱۳۴ کشور مختلف، تعداد گروهها به۸۸۰۰۰ گروه رسید. یک سوم اعضا را زنان تشکیل میدادند و در حدود یک پنجم اعضا، سنشان کمتر از سی سال بود.
عزیزان و همراهان ارجمند، جهت دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره ترک اعتیاد در زمینه ترک اعتیاد و روش های درمان و همچنین بستری نمودن فرد بیمارتان در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
بسیار آموزنده. تشکر از وبسایت اهواز کمپ
سلام دوست و خانواده ی الکلی در حال مصرف
اگر به جلسات نارونان یا خانواده ی الکلیهاگمنام بروید ۲۰۰۰ روش برای خود شما خود شما ارائه میدهند و با آغوش باز پذیرای تان هستند تا یک دست از کنترل ( در عوض دعا) وحل مسئله کنید
در گوگل نارونان یا خانواده ی الکلی را سرچ کنید دوست بهبودی
با سلام
آیا جلسات الکی های گمنام با جلسات دوازده قدم دیگه تفاوت داره؟
سلام مجدد ممنونم برای راهنمایی. لطفا در مورد عوارض اعتیاد به الکل هم توضیح دهید. ممنونم
آیا الکل هم مانند مواد مخدر دیگر نیاز به تراپی و درمان دارد؟ لطفا توضیح بدهید. با سپاس
سلام. همسر من به الکل اعتیاد دارد. برای درمانش چکار باید بکنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام شما به جلسات نارونان ( یا خانواده الکلی) بروید یاد میگیرید با آرامش به همسرتان کمک کنید
با درود. برای کمک های سایت مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ خیلی ممنونم. برای گرفتن مشاوره از متخصصین اعتیاد چکار باید کرد و چطور میشه کمک های بیشتری در زمینه ترک اعتیاد شیشه را دریافت کنم.
سلام و درود به شما
برای دریافت مشاوره های بیشتر می توانید از طریق صفحه مشاوره رایگان برای دریافت مشاوره های تخصصی در زمینه ترک اعتیاد شیشه و دیگر مسائل آن اقدام فرمایید. بازه هم اگر سوالی داشتید لطفا با ما درمیان بگذارید.