تاثیر دود سیگار بر نوزاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
مهمترین تاثیر دود سیگار بر نوزاد
سندروم مرگ ناگهانی
تاثیر بر دندان
مشکلات گوارشی در نوزادان
کلام آخر
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : تاثیر دود سیگار بر نوزاد چیست و چه آسیب هایی را ایجاد می کند؟ مهمترین عوارض دود سیگار بر نوزاد کدام است و چگونه میتوان از آن جلوگیری به عمل آورد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با تاثیرات دود دست دوم سیگار در نوزادان سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن، به نوشته امتیاز بدهید و ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
همانطور که در مقاله اعتیاد به سیگار توضیح داده شد، نیکوتین یکی از انواع مواد مخدر اعتیاد آور است که باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی و جسمی در افراد می گردد و یکی از مخرب ترین و کشنده ترین انواع اعتیادها است. اما این اعتیاد تنها برای فرد مصرف کننده خطرناک نیست و دود آن بر اطرافیان فرد نیز تأثیرات مخرب بسیاری را تحمیل می کند. تاثیر دود دست دوم سیگار بر اطرافیان فرد علی الخصوص نوزادان به اندازه ای شدید است که نمیتوان آن را نادیده گرفت و بی توجهی به آن می تواند باعث ایجاد آسیبهای جدی به اطرافیان فرد گردد. در حقیقت آگاهی از عوارض و تاثیرات سیگار بر روی جنین و نوزادان به افراد کمک میکند تا در مورد قطع مصرف این ماده اعتیاد آور اقدام کنند.
مهمترین تاثیر دود سیگار بر نوزاد
در خانواده ای که والدین آن به سیگار و نیکوتین اعتیاد دارند، فرزندان در معرض دود دست دوم آنها قرار دارند. این دود به صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیرات مخربی را به اطرافیان فرد سیگاری وارد می آورد. مهمترین عوارض دود سیگار عبارت است از :
- تاثیرات مخرب بر رشد جنین
- سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
- بیماریهای کشنده
- بیماریهای تنفسی
- بروز آسم و آلرژی شدید
- بیماری های گوش میانی
- تاثیرات مخرب بر دندان
- بیماریهای قلبی عروقی
- بیماری های روانی
- تاثیرات مخرب بر سیستم گوارش
در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این موارد و تاثیر دود سیگار بر نوزاد خواهیم پرداخت تا شما را با عوارض کشنده مصرف سیگار بیشتر آشنا کنیم.
۱. تاثیرات مخرب بر رشد جنین
مادرانی که در دوران بارداری به مصرف سیگار مبادرت می ورزند و مصرف آن را متوقف نمی کنند، با وارد کردن نیکوتین و مواد مضر به بدن، جنین خود را در معرض آسیبهای جدی رشدی قرار می دهند. حتی قرار گرفتن مادر باردار در معرض دود سیگار در مکانهایی که این ماده استعمال میشود نیز میتواند به جنین تاثیرات مخربی را تحمیل کند که مهمترین آنها عبارتند از :
- عدم وزن گیری و نارس بودن نوزاد
- تأثیر بر رشد عصبی کودک
- بروز مشکلات مادرزادی و سقط جنین
۲. تاثیر دود سیگار بر نوزاد؛ سندروم مرگ ناگهانی
این سندروم هنگامی اتفاق میافتد که نوزاد به صورت ناگهانی و بدون دلیل مشخص و قابل توضیحی میمیرد. دود سیگار در دوران جنینی با تاثیرات مخربی که بر سیستم عصبی نوزاد وارد می آورد، می تواند خطر ابتلا به این سندرم را افزایش دهد.
۳. بیماری های کشنده و بدخیم
نوزادانی که در دوران جنینی در معرض دود سیگار قرار داشتهاند در معرض ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند بیماری سرطان خون و ریه قرار دارند. همچنین نیکوتین موجود در سیگار میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای بدخیم در بافتهای لنفاوی را در کودک افزایش دهد.
۴. ابتلا به بیماری های تنفسی
کودکانی که والدین آنها مبتلا به اعتیاد به نیکوتین هستند، در معرض ابتلا به بیماریهای تنفسی مانند برونشیت و ذات الریه قرار دارند. از طرف دیگر تماس با دود سیگار در دوران جنینی می تواند خطر ابتلا به بیماریهای دستگاه تنفس تحتانی را در نوزاد و جنین افزایش دهد. قرار گرفتن در معرض دود سیگار می تواند باعث ایجاد عفونت های تنفسی و سرفه های شبانه شود و منجر به خس خس سینه در کودکان گردد.
۵. تاثیر دود سیگار بر نوزاد؛ بیماری آسم
دود دست دوم سیگار میتواند خطر ابتلا به آسم را در نوزادان افزایش دهد و احتمال عفونت های مکرر مجاری تنفسی و التهاب سلولهای تنفسی را افزایش داده و باعث ایجاد و تشدید آسم در کودکان گردد. در حقیقت تماس با دود سیگار در سالهای اولیه تولد می تواند خطر ابتلا به آسم در بزرگسالی را در این کودکان به شدت افزایش دهد و کارکرد صحیح ریه را با مشکلات عدیده ای روبرو کند.
۶. بیماریهای گوش میانی
التهاب شدید گوش میانی در کودکانی که در معرض دود دست دوم سیگار قرار دادند بسیار شایع است. از طرفی دود سیگار میتواند خطر جمع شدن مایع در گوش میانی را افزایش دهد.
۷. تاثیر دود سیگار بر نوزاد؛ تاثیر بر دندان
پوسیدگی دندان های شیری در کودکانی که در معرض دود سیگار قرار دارند، بسیار شایع است، زیرا مادهای به نام کوتینین در خون آنها در اثر استنشاق دود سیگار باعث پوسیدگی دندانهای آنها خواهد شد.
۸. بیماری های قلبی و عروقی
از دیگر عوارض قرار گرفتن در معرض دود سیگار در نوزادان، بالا رفتن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می باشد. در حقیقت مصرف سیگار والدین در کودکان، میتواند باعث افزایش ابتلا به این نوع بیماری های قلبی و عروقی گردد.
۹. بیماری های آلرژیک
دود سیگار می تواند باعث ایجاد آلرژی و بیماری های آلرژیک دیگر در نوزادان گردد و سلامتی آنها را به خطر بیاندازد.
۱۰. تاثیرات روانی بر نوزادان
نوزادانی که در معرض دود دست دوم سیگار قرار میگیرند، ممکن است و روند رشد و تکامل مغزی و عصبی آنها با اختلال همراه شود. در چنین شرایطی این نوزادان در معرض افسردگی، اضطراب و تنش های روانی دیگر در طول رشد خود قرار میگیرند و از لحاظ روانی مستعد مشکلات بیشتر در بزرگسالی خواهند شد.
۱۱. مشکلات گوارشی در نوزادان
دود سیگار می تواند باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارش نوزادان گردد که یکی از مهمترین آنها رفلاکس معده است که باعث بازگشت شیر از معده به مری می گردد و سیستم گوارشی آنها را با مشکل مواجه میکند. دود سیگار و قلیان میتواند قولنج در شیرخواران و کولیک را تشدید کند و باعث تشدید گاستریک و زخمهای معده گردد.
کلام آخر
والدینی که نگران سلامتی و رشد کودک خود هستند و از طرفی مبتلا به اعتیاد نیکوتین و سیگار هستند، باید بدانند که اقدام برای ترک اعتیاد سیگار میتواند بر بهبود سلامت خود آنها و پیشگیری از آسیب های وارده به کودکانشان تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر خانوادهای دارای نوزاد است و هنوز موفق به قطع مصرف نیکوتین نشده است، بهتر است در مکان هایی که نوزاد قرار دارد مثل محیط داخلی خانه از مصرف سیگار خودداری کند تا دود سیگار و دخانیات بر کودکان ها تاثیر نگذارد. همچنین باید به یاد داشته باشیم که مصرف سیگار علاوه بر مشکلات و خسارت های جسمی بر سلامت کودک می تواند تاثیرات منفی بر تربیت فرزندان بگذارد و الگوهای رفتاری نامناسبی را به آنها منتقل نماید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفا با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(01) دیدگاه