نحوه برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد
آنچه در این مقاله می خوانید :
اهمیت برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد
مهمترین برخورد با فرد مشکوک
گام نخست کنترل هیجانات
گام دوم اطمینان یابی
گام سوم تلاش برای بهبود ارتباطات
گام چهارم ارتباط با یک متخصص
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : نحوه برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد چیست و چگونه می توان به اعتیاد او پی برد؟ مهمترین روش برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد چیست و چگونه باید آن را انجام داد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با موضوع افراد مشکوک به اعتیاد سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراه بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
یکی از سوالات پرتکرار خانواده ها در جلسات مشاوره روانشناسی در مورد نحوه برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد است. در بسیاری از خانواده ها رفتارهایی را از همسر یا فرزند خود مشاهده میکنند که احساس میکنند او در دام اعتیاد گرفتار شده است. اما بروز یک واکنش مناسب ممکن است آسان نباشد و در این بین کنترل هیجانات افراد خانواده بسیار دشوار می باشد. در بسیاری از اوقات خانواده نمی دانند که چگونه باید با فردی که رفتار مشکوکی در رابطه با اعتیاد دارد برخورد نمایند. زیرا نگرانند تا اوضاع بدتر شود. با توجه به این نگرانی ها در این نوشتار سعی خواهیم کرد تا نحوه صحیح رفتار با فرد مشکوک به اعتیاد را با شما عزیزان و خوبان در میان بگذاریم. از طرف دیگر اگر فردی با این مشخصات را در خانواده دارید بهتر است از یک متخصص مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
اهمیت برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد
تغییرات رفتاری خاصی که در اثر مصرف مواد مخدر به وجود می آید، می تواند توجه افراد خانواده را به خود جلب کند. اما در این بین تسلط بر هیجانات بسیار اهمیت دارد و کمک می کند تا افراد شتابزده عمل نکنند. همانطور که میدانیم اعتیاد ریشه های روانی دارد و یک بیماری چند وجهی است که می تواند شرایط زندگی افراد را پیچیده و دشوار نماید. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات و اختلالات درونی مانند اختلال افسردگی برای داشتن احساس شادی بیشتر در زندگی ممکن است به مصرف مواد مخدر روی بیاورند. در این شرایط طرد شدن از جانب اطرافیان و افراد خانواده و یا برخوردهای نامناسب، می تواند بحران های شدید روحی در افراد ایجاد نماید و باعث شود که فرد در سراشیبی اعتیاد قرار بگیرد.
رفتارهای ناپخته و شتابزده با فرد مشکوک به اعتیاد میتواند تاثیرات مخربی ایجاد نماید. حتی ممکن است فرد یک بار از روی کنجکاوی اقدام به مصرف مواد کرده باشد و یا خود تصمیم به ترک اعتیاد داشته باشد اما گاهی رفتارهای پرخاشگرانه و شماتت گونه می تواند فرد را به لجبازی و بروز رفتارهای آسیب زا تشویق نماید. در نتیجه لازم است تا به صرف دیدن یک رفتار و یا از روی حدس و گمان با کسی برخورد شدید نشود. در این بین می توان با استفاده از کمک های تخصصی مشاورین اعتیاد از روش های صحیح در برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد استفاده نمود.
بهترین برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد
توجه به برخی نکات در نحوه رفتار با افراد مشکوک به اعتیاد میتواند سازنده و مفید باشد. در این بین توصیههایی وجود دارد که میتواند ارتباط مناسبی را ایجاد کرده و به جای درگیر شدن در هیجانات منفی و مشکل زا، راهحلهای مناسبی را اتخاذ نمود. برخی از مهم ترین نکات در نحوه رفتار با فرد مشکوک به اعتیاد عبارتند از :
- کنترل هیجانات
- اطمینان یابی
- تلاش برای بهبود ارتباط
- ارتباط با یک متخصص
در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این راهکارها خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات آن بیشتر آشنا کنیم.
۱. کنترل هیجانات
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مهمترین مسئله در نحوه برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد تسلط بر هیجانات و پرهیز از تصمیمات نسنجیده است. کاملا واضح است که تصور اعتیاد فرزندان و نحوه برخورد با آنها می تواند برای والدین سخت و یا حتی وحشتناک باشد. اما خانواده ها باید به این فکر کنند که احتمال اشتباه بودن حدس آنها وجود دارد و شما نمی توانید به یک باره به قضاوت عزیزتان بپردازید. مشکوک بودن به اعتیاد میتواند احساسات منفی ویرانگری نظیر خشم و اضطراب را در خانواده ها ایجاد نماید که خود نیز میتواند به مسائل و مشکلات دامن بزند.
نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که این احساسات میتوانند توانایی ذهنی خانوادهها را کاهش داده و احتمال بروز رفتارهای مخرب که دارای نتایج نامناسبی هستند را افزایش دهد، در نتیجه لازم است تلاش کنید نسبت به هیجانات خودآگاهی داشته باشید و شتابزده عمل نکنید. در نهایت لازم است با استفاده از خودآگاهی هیجانی احساسات خود را کنترل کرده و خونسردی خود را حفظ نمایید. در این بین به خودتان زمان بدهید و تا زمانی که هیجانات شدید در شما فروکش نکرده است هیچ اقدامی انجام ندهید. از طرف دیگر لازم است تا عوامل تاثیر گذار در اعتیاد را کاهش دهید. به عنوان مثال تاثیر دوستان در نوجوانان نقش موثری دارد می توانید با جایگزینی تفریح دیگری به جای وقت گذرانی با دوستان، روابط آنها را محدود نمایید.
۲. برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد؛ اطمینان یابی
در گام دوم، بعد از اینکه توانستید بر خود و هیجاناتتان مسلط شوید، این مسئله را مد نظر قرار دهید که ممکن است تصورات شما به هر دلیلی اشتباه باشد. در نتیجه هرگز با دیدن یک یا چند نشانه به قضاوت قطعی دست نزنید و با فرد مورد نظر درگیریهای لفظی و یا فیزیکی به راه نیندازید. در بسیاری از اوقات افراد اطلاعات دقیقی در مورد علائم اعتیاد به مواد مخدر ندارند و همین امر ممکن است باعث شود خانواده ها با شیوع بیشتر مواد مخدر در جامعه نگرانی هایی در مورد اطرافیان و خانواده پیدا کنند. در نتیجه لازم است تا در مورد اعتیاد و نشانه های آن اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و به جای رفتارهای نامناسب نظیر کنکاش در وسایل شخصی به تغییرات ظاهری و رفتاری عضو خانواده تان توجه نمایید. از طرف دیگر مصرف مواد مخدر باعث از بین رفتن تعادل اخلاقی و رفتاری در افراد میشود و باعث بروز علائم خاصی در فرد میگردد که برخی از آنها عبارتند از :
- گوشهگیری و عدم تمایل به شرکت در محافل عمومی
- ایجاد تغییراتی در الگوی خواب و اشتها
- از دست دادن علاقه به مسائلی نظیر ورزش و یا عادات خوشایند سابق
- بیتوجهی به مسئولیتها و کاهش عملکرد شغلی و اجتماعی
- وجود نشانههایی از بیقراری و اضطراب بسیار شدید در برخی موارد که میتواند نشانهای از محرومیت از مواد باشد.
نکته :
خانواده ها بهتر است با توجه به علائم و نشانه های رفتاری در مورد فرزند خود اطلاعات دقیقی را به دست آورند. اما فقط با دیدن رفتار در عضو خانواده و فرد مشکوک به اعتیاد نمیتوانیم با یقین بگوییم که او درگیر اعتیاد شده است. حتی ممکن است این رفتارها دلایل دیگری داشته باشد، اما همانطور که میدانید اعتیاد یک تهدید بالقوه برای افراد یک خانواده میباشد و پیشبینی خطرات اعتیاد در زندگی میتواند برای خانواده ها مفید باشد.
۳. تلاش برای بهبود ارتباطات
بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی کافی از مهارت های زندگی و همچنین ناتوانی در حل مسئله به دنبال راه حل های زودگذر نظیر مصرف مواد می گردند تا فقط برای لحظاتی بتوانند احساسات آزاردهنده خود را کاهش دهند. در چنین شرایطی افرادی که درگیر اعتیاد می شوند به شکلی دارای ارتباطات ناسالمی با اعضای خانواده خود هستند و یا اشکال بیمارگونه ای از لحاظ احساسی با اطرافیان خود دارند. به همین دلیل برای تجربه احساسات بهتر و خوشایند دائماً به محیط خارج از خانه نیاز دارند و هنگام درگیر شدن با مشکلات و استرس ها نمی توانند آنها را با خانواده خود مطرح نمایند.
به همین دلیل خانواده ها باید آگاهی کافی برای بازسازی روابط خود و برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد است را انجام دهند. زیرا روابط درون خانوادگی بیش از هر چیز برای فرد مورد نظر میتواند مفید واقع شود. از همین روی هر چه خانوادهها پذیرش بیشتری نسبت به اعتیاد فرد داشته باشند، می توانند با توجه بیشتر بر روی توانایی های او کمک کنند به مسیر صحیح زندگی باز گردد. خانواده ها باید به فرد مشکوک به اعتیاد نشان دهند که در همه شرایط سخت در کنار او هستند و برای حل مشکلاتش به او کمک خواهند کرد. لازم است بدانیم ترمیم ارتباطات درون خانوادگی میتواند تاثیرات بزرگی بر رویه درمان افراد از اعتیاد داشته باشد و باعث شود تا فرد در قبال بهبودی از اعتیاد احساس مسئولیت بیشتری کند.
۴. ارتباط با یک متخصص
همانطور که در مقاله روانکاوی اعتیاد توضیح داده شد، ارتباط با یک متخصص اعتیاد مانند یک مشاور ترک اعتیاد که دارای تجربه و تخصص کافی در زمینه اعتیاد است میتواند در روند درمان و بهبودی افراد از اعتیاد بسیار موثر باشد. از طرف دیگر دریافت مشاوره های تخصصی ترک اعتیاد میتواند در مورد شک و تردیدهای خانواده ها به آنها کمک کند تا به صورت اصولی شرایط فرد مشکوک روشن و واضح شود. برخورد کردن با فردی که مشکوک به اعتیاد است می تواند سخت و پیچیده باشد. اما با استفاده از مهارت های ارتباطی و کنترل هیجانات به شیوه حرفه ای از طریق یک متخصص می آموزید تا در کنار فرد مشکوک به اعتیاد باقی بمانید و به او کمک کنید. در نتیجه به طور یقین باید با یک متخصص مشورت کنید و او را در جریان موضوع قرار دهید تا با استفاده از تجربه و تخصص کافی کمک های دقیق و جدیدتری را دریافت نمایید.
لازم است فرد مشکوک به اعتیاد را برای مراجعه به یک روانشناس و مشاور ترک اعتیاد تشویق کنید تا در محیط امن مورد ارزیابی قرار بگیرد و توسط کمک های تخصصی و با یک برخورد حرفه ای به او کمک شود. همانطور که میدانیم پیامدها و عوارض اعتیاد به مواد مخدر می تواند جنبه های مخرب روانی و جسمانی بسیاری را به افراد تحمیل نماید. بنابراین لازم است برای برخورد با فرد مشکوک به اعتیاد ابتدا در یک فضای امن از لحاظ روحی و روانی قرار بگیرد و حرفهای بدون قضاوت شنیده شود. در بسیاری از اوقات افراد به دلیل نگرانی و اضطراب های حل نشده به سمت مصرف مواد گرایش پیدا می کنند، پس بهتر است ابتدا با مشاوره ترک اعتیاد در مرکز ترک اعتیاد اهواز که دارای متخصصین مجرب می باشد ارتباط برقرار کنید و از آنها کمک بگیرید.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”آیا مصرف این قرص اعتیاد آور است و برای جلوگیری از مصرف آن چه کنم؟” img_alt=”” css_class=””] همانطور که در مقاله قرص ترامادول توضیح داده شد، این داروی مخدر یک نوع مسکن بسیار قوی است که میتواند باعث کاهش علائم درد و بروز احساس سرخوشی و شادی در افراد گردد. مصرف این قرص باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی های شدید جسمی و روانی و افراد می گردد. از طرف دیگر مصرف آن همراه با قرصهای ضد افسردگی میتواند آسیبهای جدی به همراه داشته باشد. در همین رابطه بهتر است از متخصصین و مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …