عوارض مصرف ال اس دی
آنچه در این مقاله می خوانید :
ال اس دی چیست؟
نشانه های مصرف ال اس دی
عوارض مصرف ال اس دی
عوارض کوتاه مدت
عوارض بلند مدت
درمان و ترک ال اس دی
مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ال اس دی چیست و چه تاثیراتی بر افراد مصرف کننده میگذارد؟ مهمترین عوارض ماده توهم زا ال اس دی کدام است و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟ نشانه های مصرف ال اس دی چیست؟ مرکز ترک اعتیاد اهواز با ارائه اطلاعات دقیقی در رابطه با ماده مخدر ال اس دی سعی کرده تا مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید. ال اس دی یک ماده توهم زاست که بیشتر در میان جوانان رواج دارد و برای تجربه هیجان بیشتر در زندگی مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده مخدر و توهم زا مرز میان خیال و واقعیت را از بین برده و تمایز آن را برای فرد مصرف کننده بسیار دشوار میکند. اما باید بدانیم که مصرف این ماده مخدر عوارض ناخوشایند و کشندۀ بسیاری را بر ذهن و روان افراد وارد میکند و همین موضوع باعث میشود تا افراد در اثر سوء مصرف آن دچار آسیب های جدی شوند. در این مقاله سعی شده تا مطالبی عنوان شود تا خانواده ها با این ماده مخدر بیشتر آشنا شده و در صورت روبرویی با مصرف آن توسط اعضای خانواده به روشی صحیح برای متوقف سازی اعتیاد و مصرف آن اقدام کنند.
ال اس دی چیست؟
ال اس دی یک ماده توهم زای نیمه صنعتی است که به شدت اعتیاد آور می باشد و از ترکیب نوعی قارچ و مادۀ دی اتیل آمین تولید می گردد. مصرف این ماده محرک و توهم زا گیرنده های سروتونین در مغز را که مسئول درک و تفسیر واقعیت هستند را دستخوش تغییرات مخربی قرار می دهد. مغز انسان به طور طبیعی محرک های اضافی و نامربوط را که باعث خدشه دار شدن سیستم ادراک انسان میشود را فیلتر میکند تا بتواند به ادراک صحیحی از واقعیت دست پیدا کند. اما مصرف این ماده توهم زا باعث فعال شدن بیش از حد گیرنده های سروتونین و محرکهای نامربوط در مغز میشود که پردازش آن را مخدوش کرده و دستخوش تغییرات مخربی قرار می دهد.
هنگامی که فردی ال اس دی مصرف میکند، تجربیاتی را از سر می گذراند که برای او بسیار واقعی جلوه می کنند، در صورتی که این اتفاقات کاملاً ذهنی بوده و تنها در مغز فرد اتفاق افتاده است. از طرف دیگر مصرف این ماده باعث میشود که حواس فرد با یکدیگر تداخل پیدا کنند، به طور مثال فرد ممکن است از دیدن صداها و یا شنیدن رنگها صحبت کند. این مادۀ توهم زا به شکل های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که مهمترین آنها به صورت خوراکی مانند کپسول، قرص، آدامس و قطره مورد استفاده قرار میگیرد و تا حدود یک ساعت پس از مصرف اثرات آن باقی میماند.
نشانه های مصرف ال اس دی
مصرف این مادۀ توهم زا تاثیرات مخربی بر سیستم ادراک و همچنین حواس پنجگانه افراد بر جای می گذارد که مهمترین آنها عبارتند از :
- بینایی فرد به شکل دیدن رنگهای تند، دید تار، هاله نور و تغییر در شکل و رنگ اجسام تحت تأثیر قرار میگیرد.
- مصرف کننده دچار لرزش، احساس فشار بر بدن و احساس سبکی در سر میشود.
- فرد احساس سرخوشی، خوشبختی، آرامش و زندگی در یک رؤیا دارد و هم زمان دچار اضطراب و گیجی میشود. ممکن است تغییرات سریع خلق نیز مشاهده شود.
- ادراک زمان در فرد تحریف میشود، طوری که ممکن است کند یا تند شدن گذر زمان برای فرد اتفاق بیفتد.
- افکار غیرمعمول که با سرعت عبور میکنند و احساس برتری که در این افراد تجربه میشود.
عوارض مصرف ال اس دی
مصرف ماده توهم زای LSD میتواند عوارض متنوعی را بر افراد وارد آورد و بعضی از آنها می توانند کوتاه مدت بوده و پس از مدتی از بین بروند. برخی دیگر دارای اثرات بلند مدت هستند که ممکن است فرد برای مدت های طولانی و یا حتی تا پایان عمر با آنها مواجه باشد.
۱. عوارض کوتاه مدت
یکی از مهمترین عوارض مصرف ال اس دی پیش بینی ناپذیر بودن آن است، زیرا مصرف این ماده مخدر و توهم زا بر افراد مختلف کاملاً متفاوت است و هر شخص بر اساس ذهنیات، توقعات، افکار، محیط و مشکلات درونی خود نسبت به مصرف آن واکنش نشان داده و حالات مختلفی را تجربه می کند. از طرف دیگر مصرف این ماده توهم زا می تواند باعث احساس بهزیستی و ارتقاء بینش نسبت به خلاقیت و حل مسئله گردد، اما پیش بینی ناپذیری آن ممکن است باعث شود تا مصرف آن به یک کابوس وحشتناک تبدیل شود. ترس شدید، احساس پارانویا و احساس گسست از خویشتن در طی مصرف ممکن است اتفاق بیفتد که کاملاً غیر قابل پیش بینی می باشد به شکلی که فرد مصرف کننده ممکن است احساس کند در حال مرگ است یا در جهنم زندگی می کند.
مهمترین تاثیرات مصرف ال اس دی بر جسم افراد عبارتند از :
- گشادی مردمکها، افزایش تعریق، افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و دمای بدن
- کاهش اشتها، خشکی دهان، سرگیجه و بی خوابی
- لرزش و احساس ضعف و بی حسی
۲. عوارض بلند مدت
مصرف ماده توهم زا مانند انواع دیگر مواد اعتیاد آور باعث ایجاد مقاومت در برابر ماده مصرفی میشود و فرد برای تجربه لذت بیشتر مجبور است دوز مصرفی خود را به مرور زمان افزایش دهد. این روند در مصرف ال اس دی بسیار سریعتر اتفاق میافتد. به طور مثال اگر سه روز متوالی از این ماده مخدر استفاده شود، در روز سوم هیچ تاثیری در مصرف کننده نمی گذارد و فرد مجبور است برای کسب تاثیرات بیشتر مانند قبل میزان مصرف خود را افزایش دهد.
این ماده توهم زا باعث ایجاد اعتیاد جسمی در افراد نمی شود، اما باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی شدید روانی در افراد شده و میتواند عوارض و آسیب های جدی بر افراد وارد کند. به طور مثال مصرف این ماده میتواند باعث بروز سایکوز به صورت بلندمدت در فرد شده و باعث تشدید بیماری اسکیزوفرنی در افرادی که دچار این بیماری به صورت زمینه هستند، گردد. به طور معمول مصرف انواع مواد توهم زا می تواند روشی برای ورود به دنیای اعتیاد باشد و احتمال تجربه سایر مواد مخدر را بالا ببرد، از دیگر عوارض بلند مدت ال اس دی می توان به فلش بک اشاره کرد. این عارضه به معنای ادراک و یادآوری مجدد توهمات زمان مصرف و اختلال در جهت یابی است و این تجربه ناخوشایند ممکن است حتی بعد از یکبار مصرف در فرد ایجاد شود.
درمان و ترک ال اس دی
عوامل متعددی در ترک ال اس دی وجود دارند و روند درمان آن به دوز مصرفی، مدت زمان مصرف و حتی شخصیت و محیطی که فرد در آن قرار دارد بستگی دارد. در ترک اعتیاد بحث روان درمانی و مشاوره فردی یکی از مهمترین روشهایی است که میتواند به فرد کمک کند دشواریهای ترک اعتیاد به این ماده توهم زا را با موفقیت سپری کرده و با عوارض و مشکلات روانی آن روبرو گردد. نکته حائز اهمیت در ترک آن این است که ال اس دی علیرغم آنکه اعتیاد جسمی ایجاد نمی کند، می تواند باعث عوارض و اعتیاد شدید روانی در فرد گردد، در نتیجه به مداخلات روانشناختی جدی نیاز است. ترک این ماده از روشهای درمانی گوناگونی باید استفاده شود که مهمترین آنها عبارتند از :
- درمان شناختی رفتاری
- درمان های انگیزشی
- خانواده درمانی
در همه این روش ها ریشه اعتیاد به طور جدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و حل و فصل می گردد. همچنین آسیب های روانی که تحت تاثیر مصرف به فرد وارد شده مورد ارزیابی قرار می گیرد و برنامه درمانی متناسب با مشکل برای فرد در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر، درمان تنها به ترک فیزیکی این ماده توهمزا محدود نمیشود و برای ادامه درمان باید حتماً از راهکارهایی برای دوران پس از ترک، نحوه مقابله با وسوسه و پیشگیری از مصرف مجدد نیز به فرد آموزش داده شود.
مرکز مشاوره روانشناسی و ترک اعتیاد اهواز کمپ
همه افرادی که از اعتیاد به ال اس دی رنج می برند به دنبال راهکاری برای رهایی از آن هستند، اما مشکلات روانی و جسمانی که در پی اعتیاد به انواع مواد توهمزا پدید میآید، میتواند روند درمان افراد را با مشکلاتی روبرو کند. با این حال مرکز مشاوره ترک اعتیاد با برخورداری از مشاورین برجسته اعتیاد و با ایجاد محیطی امن و آرام امکان دسترسی و درمان هرگونه اعتیاد را بدون استفاده از روشهای سنتی امکانپذیر میکند و به افراد درگیر اعتیاد کمک می کند تا در کمترین زمان دوران پاکسازی و سم زدایی خود را سپری کرده و بتوانند به روال عادی زندگی خود بازگردند. از طرف دیگر مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به افرادی که تمایل ندارند خانوادهشان در جریان موضوع اعتیاد شان قرار گیرند، این اطمینان را می دهد تا تمامی روند درمان و مشاوره به صورت یک راز باقی خواهد ماند و اطلاعات افراد نزد این مرکز محفوظ می ماند.
سوالات متداول درباره ال اس دی
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”مهمترین عوارض LSD چیست؟” answer-0=”مشکلات جسمی از جمله افزایش ضربان قلب، گشادی مردمک چشم، کاهش اشتها از مهمترین عوارض جسمی مصرف این ماده توهم زاست. اما آنچه اهمیت بیشتری دارد عوارض روانی این ماده مخدر است که به مرور باعث از بین رفتن حواس پنجگانه و ایجاد اضطراب، افسردگی و اسکیزوفرنی در افراد می گردد. ” image-0=”” count=”1″ html=”true” css_class=””]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(02) دیدگاه