اعتیاد کودکان به مواد مخدر
آنچه در این مقاله می خوانید :
ماده مخدر چیست؟
کودکانی که معتاد به دنیا می آیند!
تاثیر اعتیاد کودکان
عوامل ایجاد اعتیاد خردسالان
درمان اعتیاد کودکان به مواد مخدر
موضوع پیشگیری از اعتیاد خردسالان
نتیجه گیری
سوالات متداول
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : اعتیاد کودکان به مواد مخدر چیست و دارای چه علائمی می باشد؟ برای تشخیص اعتیاد به مواد مخدر چه راه هایی وجود دارد؟ مهمترین تاثیر اعتیاد بر کودکان چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری مطالب مهمی در رابطه با موضوع اعتیاد در خردسالان و کودکان سعی کرده تا اطلاعات جامعی را در اختیار شما همراهان ارجمند در این زمینه قرار دهد. اگر تمایل دارید در مورد اعتیاد بیشتر بدانید لطفاً این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید. همانطور که می دانیم، اعتیاد بر یک بیماری چند وجهی است که می تواند هر فردی در هر موقعیت و سنی مبتلا کرده و گرفتار اعتیاد نماید.
در حقیقت اعتیاد یک بیماری مزمن و پیشرونده می باشد که فرد با تکرار یک رفتار و یا مصرف مواد مخدر دچار تغییرات پیچیده ای در مغز شده و رفتار و مصرفش تبدیل به یک پدیده اجباری و غیر اداری می گردد. به دلیل همین تغییرات و ادامه یافتن مصرف و اعتیاد در خردسالان و نوجوانان، اختلالات زیادی در جسم و روان فرد ایجاد میشود که برای بهبودی و درمان آن نیاز به کمک های تخصصی و چندگانه وجود دارد. در همین رابطه میتوان گفت که کودکان یکی از آسیب پذیرترین گروه های سنی در برابر بیماری اعتیاد هستند، زیرا در بسیاری از موارد آنها بدون هیچ گونه آگاهی و حتی اختیاری تحت تاثیر والدین بیمار و معتاد خود و یا محیط نامناسب و مبتلا به اعتیاد دچار اعتیاد می شوند.
اعتیاد کودکان؛ ماده مخدر چیست؟
همانطور که در مقاله انواع مواد اعتیاد آور توضیح داده شد، مخدرها موادی هستند که یا به صورت طبیعی از گیاهانی مانند خشخاش به دست می آیند و یا به صورت مصنوعی در آزمایشگاهها و با افزودن برخی مواد شیمیایی به هم ترکیب و تولید می شوند. مهمترین انواع مواد مخدر شناخته شده عبارتند از :
در همین رابطه به هر مادهای که میتواند عوارض معتادگونه و وابستگی های شدید جسمی یا روانی برای افراد ایجاد نماید، به عنوان ماده مخدر شناخته می شوند.
اعتیاد کودکان؛ کودکانی که معتاد به دنیا می آیند
نکته مهم در رابطه با مصرف مواد اعتیاد آور، نحوه انتقال اعتیاد به کودکان و خردسالان است که در آن وضعیت سلامت جسمی و روانی مادران در دوران بارداری و همچنین شیردهی دارای تاثیرات مستقیمی بر سلامت نوزادان می باشد. فرزندانی که دارای مادران معتاد هستند ممکن است از بدو تولد علائم اعتیاد را از خود نشان بدهند. مهمترین این علائم عبارتند از :
- بی قراری و ناآرامی های شدید
- عدم تمایل به شیر خوردن
- اسهال
- استفراغ
- کم خوابی
در چنین مواردی نوزاد پس از تولد دچار سندرم محرومیت از مواد مخدر یا اصطلاحاً خماری میشود، زیرا موادی که در دوران بارداری از طریق مادر به او می رسیده، سیستم بدنی جنین را تحت تاثیر قرار داده و معتاد کرده است. در ادامه این روند کودکانی که با این شرایط به دنیا میآیند ممکن است با تغذیه از شیر مادر نیز دچار اعتیاد شدیدتری شده و علائم در آنها تشدید گردند. به طور کلی مادران معتاد نمی توانند مراقبتهای صحیحی از نوزادان خود داشته باشند، به خصوص نوزادانی که با علائم سندرم محرومیت متولد می شوند.
تاثیر اعتیاد بر کودکان
در بسیاری از این موارد نوزادان به خاطر بی قراری ها و ناآرامی های شدیدی که دارند معمولاً مورد آزار و اذیت های جسمی والدین معتاد خود قرار می گیرند و احتمالا غفلت در چنین مواردی در مورد نیاز های نوزاد بسیار شدیدتر است. در صورت ایجاد چنین شرایطی لازم است تا نوزاد به افراد واجد شرایط سپرده شود تا تحت مراقبتهای صحیح قرار بگیرد و از شیر مادر معتاد تغذیه نکند. در صورت بروز علائم سندرم محرومیت لازم است تا هرچه سریعتر نوزاد توسط پزشک ویزیت شده و تحت درمان پزشکی قرار بگیرد.
عوامل ایجاد اعتیاد کودکان
عوامل بسیاری میتواند باعث ایجاد اعتیاد در خردسالان شود، به طور مثال کودکانی که در محیط های آلوده و نامناسب پرورش پیدا می کنند، در بسیاری از اوقات توسط خانواده های خود به اعتیاد کشیده می شوند، چرا که این خانواده ها از کودکان به عنوان ابزاری برای گدایی استفاده می کنند و به همین دلیل چنین والدینی نیازمند کودکان ساکت و آرام هستند تا در طول روز بتوانند از آنها استفاده های لازم را ببرند.
در چنین شرایطی والدین به کودکان خود مواد مخدر می خورانند تا آنها را ساکت کرده تا بتوانند تحت کنترل در آورده و از آنها برای گدایی و تکدیگری استفاده نمایند، اما یکی دیگر از دلایلی که خانوادهها کودکانشان را معتاد می کنند، بی حوصلگی و عدم مسئولیتپذیری آنهاست، این والدین به خاطر اعتیاد شخصی، توانایی سر و کله زدن با کودک یا آرام کردن او را ندارند به همین دلیل با استفاده از مواد مخدر کودک خود را آرام می کنند.
در خانواده هایی که مراقبت و نظارت کافی در مورد کودکان وجود ندارد، معضل اعتیاد کودکان بسیار رایج تر است، زیرا ممکن است پدر خانواده از مواد مخدر استفاده کرده و آن را از دسترس کودکان دور نگه ندارد. در نتیجه ممکن است کودکان از سر کنجکاوی از این مواد استفاده کرده و منجر به اعتیاد در آنها شود. از طرف دیگر محیطهای آلوده مانند مدارسی که کودکان معتاد در آن حضور دارند، ممکن است باعث ایجاد اعتیاد و دیگر افراد در آن محیط شود، کودکان در کنار یکدیگر به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.
درمان اعتیاد کودکان به مواد مخدر
خوشبختانه درمان اعتیاد نسبت به بزرگسالان دارای موفقیتهای بیشتری است، زیرا کودکان و نوجوانان پس از ترک اعتیاد خود با وسوسه های فکری کمتری مواجه میشوند به همین دلیل میتوان آنها را از عود مجدد یا بازگشت به اعتیاد دور نگه داشت. با درمانهای مناسب و استاندارد و آموزش های مورد نیاز میتوان احتمال بازگشت به مصرف مواد مخدر را تا حد بسیاری در کودکان کاهش داد. نکته مهم در رابطه با بهبودی کودکان از اعتیاد این است که حتماً باید آنها را از محیط های آلوده و دیگر کودکان معتاد جداکرده تا بتوان روند درمان آنها را با موفقیت ادامه داد.
در همین رابطه استفاده از مراکز درمان اعتیاد که مخصوص و متعلق به گروه سنی کودکان و نوجوانان می باشد، می تواند حائز اهمیت بوده و کمکهای شایانی را به این دسته از گروههای سنی ارائه کرد، در نتیجه استفاده از کمک های تخصصی زیر نظر متخصصین اعتیاد در مراکز ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد.
موضوع پیشگیری از اعتیاد خردسالان
لازم است تا کودکان را با آموزش های لازم و استاندارد با ماهیت بیماری اعتیاد آشنا کرده و حتماً از درمان های دارویی با متادون جلوگیری کرد و آنها را در سیکل معیوب درمان دارویی قرار نداد. روش ترک اعتیاد سرپایی به هیچ وجه برای کودکان قابل استفاده نیست و حتما کودکان باید در محیطهای درمانی سالم که تحت نظارت و مراقبت های متخصصین است بستری شوند تا بتوانند روند درمان خود را به درستی طی کنند.
موضوع پیشگیری در مقوله اعتیاد در خردسالان یکی از مهمترین مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا پیشگیری از اعتیاد در خردسالان میتواند بسیار کارآمد بوده و آنها را از محیط های آسیب زا و خطرات مصرف و اعتیاد به مواد مخدر دور نگه داشت. کمک گرفتن از درمانگران متخصص و مشاوره ترک اعتیاد میتواند به کودکان برای جلوگیری از فعال شدن اعتیاد در زندگی آنها کمکهای موثری نماید.
نتیجه گیری
از آنجا که کودکان در مورد اعتیاد و مشکلاتی که برای آنها به وجود می آید، نمی توانند مستقل اقدام کنند، لازم است تا اطرافیان کودک و اشخاصی که از موضوع اعتیاد در خردسالان باخبر هستند وارد عمل شده و برای سلامتی و بازگشت به زندگی سالم کودکان اقدام نمایند. در چنین شرایطی استفاده از کمک های تخصصی مراکز درمان اعتیاد مانند کمپ ترک اعتیاد بانوان اهواز کمپ میتواند بسیار اثربخش باشد. مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ با همکاری مراکز درمان اعتیاد در سراسر کشور آماده کمک رسانی به خانواده ها برای بستری کردن و بهبودی اعضاشان می باشد.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”محیط پیرامون کودکان چه تاثیری بر اعتیاد آنان دارد؟” img_alt=”” css_class=””] محیط پیرامون کودکان میتواند نقش عمدهای در اعتیاد کودکان به مواد مخدر داشته باشد. به طور مثال در محله هایی که معتادان بیشتری حضور دارند و یا حضور در مدارسی که کودکان معتاد در آن مشغول به تحصیل هستند، می تواند خطر ابتلای کودکان به اعتیاد را تا حد زیادی افزایش دهد. علاوه بر این نبودن امکانات و محیط های امن برای دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم به کودکان می تواند این خطر را افزایش می دهد. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره آنلاین رایگان در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین مرکز تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …