ترک اعتیاد به قرص خواب آور
آنچه در این مقاله می خوانید :
خطرات اعتیاد به قرص خواب آور
علائم اعتیاد به قرصهای خواب
تاثیرات قرص های خواب آور
درمان و ترک اعتیاد به قرصهای خواب
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک اعتیاد به قرص خواب آور چگونه انجام می پذیرد؟ آیا اعتیاد به قرص خواب آور قابل درمان است و میتوان آن را متوقف ساخت؟ نشانه های اعتیاد به قرصهای خواب آور چیست و برای درمان آن چه باید کرد؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با اعتیاد به قرص خواب سعی کرده تا مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
یکی از موضوعاتی که بسیاری از افراد با آن دست به گریبان هستند، موضوع اختلال خواب می باشد که افراد بسیاری از آن رنج می برند. همین موضوع باعث شد تا افراد برای دستیابی به یک خواب راحت و کافی به قرص های خواب آور کنند پناه ببرند. همین موضوع باعث وابستگی و اعتیاد به قرص خواب آور در میان بسیاری از افراد شده است. از طرف دیگر متخصصان به دلیل تاثیرات مخربی که این داروها بر سلامت و بهداشت روان و جسم افراد می گذارند، نگرانی های زیادی دارند. از طرفی اعتیاد به قرص های خواب بسیار آسیب زا و خطرناک است و دارای عوارض منفی و مخرب بر سلامت افراد می باشد.
خطرات اعتیاد به قرص خواب آور
هنگامی که در مورد تاثیرات مخرب مصرف قرص خواب آور صحبت میشود، بسیاری از افراد با آگاهی از آن در استفاده خود از انواع قرص های خواب آور تجدید نظر می کنند. با این حال بسیاری از مردم از تاثیرات مخرب این داروها آگاهی ندارند در نتیجه در معرض خطر ادامه مصرف قرار دارند. اما مهم ترین تاثیرات آسیبزا داروهای خواب آور عبارت است از : تشنج و کند شدن تنفس. از طرفی برخی افراد دچار واکنش های شدید آلرژیک نسبت به این قرص های خواب آور می شوند که میتواند باعث دشواری تنفس، درد در قفسه سینه و حالت تهوع و تورم در افراد گردد.
استفاده طولانی مدت از قرص خواب آور
طبق تحقیقات انجام شده در رابطه با تاثیرات مخرب استفاده از داروهای بدون نسخه، مشخص شده است که داروهایی که حاوی دیفن هیدرامین هستند ممکن است در نگاه اول بی خطر به نظر برسند، اما در دراز مدت میتوانند بر سلامت و بهداشت روان و جسم افراد تاثیرات مخرب بسیاری را تحمیل نمایند. در حقیقت این داروها عملکرد مغز را به شدت کاهش داده و هوشیاری را کم میکنند. داروهای بدون نسخه در سیستم یادگیری و حافظه در مغز در طولانی مدت تاثیرات مخربی میگذارند و برای سالمندان خطرناک هستند. در بررسیهای بیشتر مشخص شده که این داروها با آلزایمر و زوال عقل رابطه نزدیکی دارند.
اعتیاد به قرصهای خواب آور
طبق تحقیقات انجام شده بسیاری از افراد پس از آنکه به پزشک مراجعه می کنند به صورت طولانی مدت و خودسرانه از قرص های خواب آور استفاده می کنند. از طرف دیگر مشخص شده که بسیاری از افراد از مقادیر تجویز شده تخطی کرده و دوز بالاتری را مصرف می کنند. این موضوع خود میتواند شعله اعتیاد به قرصهای خواب آور را تشدید کرده و وابستگی های شدید به این داروها را ایجاد نماید، زیرا این داروها می توانند وابستگی های شدید روانی را در افراد ایجاد کنند.
علائم اعتیاد به قرص خواب
بسیاری از افراد زمانی متوجه اعتیاد می شوند که به طور کامل دچار وابستگی شدید روانی و جسمی به این داروها شده اند. می توان گفت که اعتیاد به قرصهای خواب آور بسیار مرموز است و معمولا علائم خاصی را بروز نمی دهد، تا هنگامی که فرد سعی می کند مصرف داروها را متوقف نماید و با علائم محرومیت و خماری روبرو می شود. مهمترین این علائم عبارتند از :
- عدم توانایی در قطع مصرف داروها
- اضطراب شدید
- بی خوابی های شدید
- کاهش ظرفیت حافظه
قرص های خواب آور میتوانند وابستگی های شدید جسمی و روانی در افراد ایجاد کنند، به خصوص اگر مدت زمان مصرف این داروها از دوره تجویزی توسط پزشک بیشتر شده و به صورت طولانی مدت از آنها استفاده شود. افراد با مصرف این داروها دچار مقاومت و تحمل جسمی و روانی نسبت به مصرف این دارو ها می شوند و برای تاثیرات بیشتر مجبور هستند میزان مصرف خود را افزایش دهند. این تحمل و مقاومت جسمی نشانهای از وابستگی و اعتیاد به این داروها است.
از طرفی قرص های خواب آور برای درمان بیخوابی و سایر اختلالات خواب و ایجاد خواب عمیق تجویز می شوند، اما این نکته حائز اهمیت این است که بدانیم این داروها به عنوان یک راه حل کوتاه مدت برای مشکلات خواب مورد استفاده قرار میگیرند و نه برای طولانی مدت. زیرا این قرص ها دارای خطرات و عوارض جانبی قابل توجهی هستند که بسیاری از افراد از آنها آگاه نیستند.
تشخیص علائم سوء مصرف قرص خواب آور
اعتیاد به قرص خواب آور و مصرف طولانی مدت آن می تواند سلامت جسمی و روانی افراد را به خطر بیندازد، در نتیجه لازم است افراد از عوارض و خطرات مصرف این گونه داروها آگاه گردند، برخی از علائم سوء مصرف قرص خواب عبارت است از :
- لکنت زبان
- حرکات ناهماهنگ
- راه رفتن ناپایدار
- عدم توانایی در تمرکز
- اختلال در حافظه
- سرخوشی غیرمعمول
تاثیرات قرص های خواب آور
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، مصرف قرص های خواب آور می تواند خطرناک و آسیبزا باشد و در مواردی حتی باعث کما و مرگ گردد. برخی از علائم و عوارض مصرف و اعتیاد به قرص خواب آور عبارت است از :
- سرگیجه
- دهان خشک
- مشکل در هماهنگی
- خواب آلودگی روزانه
- از دست دادن حافظه
- رویاهای غیرمعمول
- خارش و تورم
- سبکی سر
- میزان تنفس کم رمق
تاثیرات طولانی مدت قرص خواب آور
افرادی که به صورت طولانی مدت از قرص های خواب آور استفاده می کنند، در معرض عوارض شدید و مخرب این داروها قرار دارند. این اثرات مخرب می تواند بر سلامت عمومی فرد تاثیر بگذارد که برخی از آنها عبارتند از :
- فشار خون بالا
- ضربان قلب نامنظم.
- افسردگی
- اضطراب و بی خوابی
- کاهش تمرکز
همانطور که میدانیم به دلیل افزایش تحمل جسم در اعتیاد به قرص خواب دوز مصرفی به مرور زمان افزایش پیدا کرده و همین امر باعث ایجاد آسیب به سلامت عمومی بدن می گردد، که برخی از مهمترین عوارض جانبی آن عبارتند از :
- سردرد
- سرگیجه و سبکی سر
- تهوع و استفراغ
- خواب گردی
- توهم
- اختلال در مهارت های حرکتی و عدم هماهنگی
- خواب آلودگی در روز
- افسردگی
درمان اعتیاد به قرص خواب
اعتیاد به قرص های خواب آور مانند انواع دیگر اعتیادها می باشد و برای بهبودی و درمان آن لازم است تا از کمک های تخصصی استفاده شود. در برخی از موارد که اعتیاد به قرصهای خواب آور شدید و پیچیده نیست میتوان به صورت ترک اعتیاد سرپایی و در منزل با کمک یک مشاور اعتیاد به درمان این مشکل پرداخت. اما در موارد شدید تر لازم است تا از مراکز درمان اعتیاد که در آن امکانات و شرایط درمانی استاندارد و مناسب ترک اعتیاد وجود دارد، استفاده شود. برای بهبودی و متوقف سازی اعتیاد به قرص خواب آور لازم است تا فرد از کمکهای تخصصی مشاورین اعتیاد بهرهمند شود. در حقیقت فارغ از نوع اعتیاد، لازم است تا از آموزش ها و روان درمانی های مناسب استفاده شود. به طور کلی اعتیاد یک بیماری روحی و روانی است و فرد برای رهایی از آن لازم است از جنبه های درونی، روانکاوی و روان درمانی های تخصصی را دریافت نماید.
کلام آخر
همانطور که توضیح داده شد، مصرف قرص های خواب آور به هیچ وجه درمان قطعی و طولانی مدت برای اختلالات خواب نیست، زیرا مصرف این گونه داروها دارای عوارض جانبی جدی است که در دراز مدت میتواند تاثیرات مخرب بسیاری را به فرد تحمیل نماید. در نتیجه برای رسیدن و داشتن یک خواب کافی و مناسب لازم است تا فرد مشکلات فکری و روحی خود را به وسیله یک مشاور ترک اعتیاد برطرف نماید. استفاده از متخصصین و روانشناسان متبحر در زمینه موضوعات روانشناسی و اعتیاد میتواند به افراد کمک کند تا بدون استفاده از دارو کیفیت خواب خود را افزایش دهند. در همین رابطه اگر دارای اختلالات خواب هستید، باید با استفاده از مشاور و روانشناس درمانهای مناسب را دریافت کنید که یکی از مهمترین این روشها رفتار درمانی شناختی می باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …