ارتباط سیگار و اعتیاد به مواد مخدر
آنچه در این مقاله می خوانید :
علل گرایش افراد به سیگار
رابطه مصرف سیگار و اعتیاد
نیکوتین موجود در سیگار
عوارض مصرف سیگار
عوارض روانی مصرف سیگار
عوارض جسمانی مصرف سیگار
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ارتباط سیگار و اعتیاد به مواد مخدر چیست؟ آیا مصرف سیگار و اعتیاد به مواد مخدر با هم ارتباط دارند؟ مهمترین دلایل ارتباط سیگار و اعتیاد به مواد مخدر کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمع آوری اطلاعات دقیقی در رابطه با ارتباط سیگار و اعتیاد به مواد مخدر سعی کرده تا مطالب مهمی را در اختیار شما همراهان ارجمند بگذارد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید.
طبق تحقیقات انجام شده مصرف سیگار دارای ارتباط نزدیکی با اعتیاد به انواع مواد اعتیاد آور دیگر است، البته قطعیتی در این رابطه وجود ندارد، اما طبق آمار موجود همه کسانی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کردند پیش از آن مبتلا به اعتیاد به سیگار بودهاند. میتوان نتیجه گفت که مصرف سیگار احتمال گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر را افزایش می دهد اما به طور یقین به این معنا نیست که اگر کسی سیگار کشید در آینده حتما معتاد می شود. از طرف دیگر طبق تحقیقاتی که روانشناسان انجام داده اند، وجود شباهت هایی در احساس لذت در نیکوتین و مواد مخدر از عوامل روانی در گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر می باشد.
ارتباط سیگار و اعتیاد؛ علل گرایش افراد به سیگار
برای بررسی ارتباط سیگار و اعتیاد به مواد مخدر لازم است تا علل گرایش افراد به سمت مصرف سیگار را به دقت بدانیم، چرا که علل گرایش به مصرف نیکوتین و سیگار می تواند به عنوان یک زمینه ساز جدی برای گرایش به انواع اعتیاد ها باشد. اما یکی از علتهای مختلفی که برای گرایش به مصرف نیکوتین وجود دارد این است که افراد گمان میکنند سیگار خاصیت آرامش بخشی دارد و باعث میشود که از تنش ها و مشکلات رها شوند، اما باید بدانیم که نیکوتین باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی در فرد و عوارض جدی دیگری مانند عفونت ریه، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و غیره می گردد.
از دیگر عوامل گرایش به مصرف سیگار و اعتیاد به نیکوتین، شرایط محیطی می باشد. هنگامی که فرد در یک محیط پر استرس رشد میکند و خانواده به او اهمیتی نمیدهد، فرد برای کاهش اضطراب خود به سمت مصرف سیگار گرایش پیدا میکند. از سوی دیگر عواملی که می تواند در این امر دخیل باشد، ویژگی های فردی و شخصیتی مثل هیجان طلبی زیاد، گرایش به انجام رفتارهای پر ریسک و مخاطره آمیز و همچنین میزان تحمل فشارهای عصبی و عوامل اجتماعی مانند تبلیغات گسترده و جذاب سیگار و همچنین کمبود اطلاعات در رابطه با عوارض اعتیاد به نیکوتین عواملی هستند که باعث میشود به سمت آن گرایش پیدا کنند و آسیب های روانی و جسمانی آن را نادیده بگیرند.
رابطه مصرف سیگار و اعتیاد؛ ارتباط سیگار و اعتیاد
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، رابطه مستقیمی میان مصرف نیکوتین و افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر دیگر وجود دارد. اما افراد ممکن است به دلیل ناآگاهی و عدم اطلاعات کافی این مسئله را نادیده گرفته و تصمیم برای ترک سیگار نگیرند. اما نکته مهم این است که افرادی که در ابتدا به سیگار گرایش دارند و به آن اعتیاد پیدا می کنند به تدریج بدون آنکه متوجه شوند ممکن است در دام اعتیاد گرفتار شوند. به عبارت دیگر مصرف سیگار میتواند مانند دروازه عمل کند که فرد را به سمت مصرف انواع مواد مخدر دیگر هدایت کند. یکی از ویژگیهای نیکوتین این است که میتوان آن را با مواد اعتیاد آور دیگری مانند الکل ماریجوانا، کوکائین و یا هروئین و تریاک به صورت همزمان استفاده کرد، در نتیجه میتوان گفت مصرف سیگار میتواند زمینهساز اعتیاد های دیگر باشد.
نیکوتین موجود در سیگار و گرایش به اعتیاد
مصرف سیگار احتمال اعتیاد به مواد مخدر مانند هروئین، شیشه، تریاک، حشیش و غیره را افزایش می دهد، زیرا نیکوتین و مواد مخدر دیگری که فرد مصرف می کند اشتیاق و میل فرد را برای مصرف مواد مخدر بالا میبرد. در نتیجه سیگار اولین قدم به سوی اعتیاد است و چراغ سبزی که باعث گرایش افراد به سمت اعتیاد می شود. به همین دلیل لازم است تا فرد پیش از آنکه با عوارض مخرب جسمانی و روانی اعتیاد به نیکوتین روبرو شود مصرف آن را متوقف نماید.
عوارض مصرف سیگار؛ ارتباط سیگار و اعتیاد
هنگامی که یک فرد در برابر مصرف سیگار نمی تواند مقاومت کند و یا بیشتر از یک پاکت در طول روز سیگار مصرف می کند و در صورت وجود محدودیت برای مصرف آن دچار مشکل و ناراحتی های عصبی می گردد، دچار اعتیاد به سیگار شده است و باید هر چه سریعتر برای ترک آن اقدام نماید. در همین رابطه اطلاع از عوارض مصرف سیگار و همچنین گرایش به سمت اعتیاد به انواع مواد مخدر دیگر می تواند از ادامه اعتیاد به سیگار در زندگی افراد جلوگیری به عمل بیاورد.
۱- عوارض روانی مصرف سیگار
همانطور که توضیح داده شد، اعتیاد به نیکوتین باعث ایجاد وابستگی شدید جسمانی و روانی در افراد می گردد و مصرف آن باعث افزایش افسردگی در افراد می گردد. از طرفی فرد با مصرف سیگار ممکن است برای مدت کوتاهی احساس آرامش کند و احساس ارزشمند بودن به او دست بدهد و باعث شود که اعتماد به نفس او کمی بالاتر رود. این امر میتواند باعث ایجاد وابستگی های بیشتر روانی در فرد گردد از طرف دیگر ترک سیگار ممکن است باعث ایجاد احساس بی ارزشی و کاهش اعتماد به نفس در افراد گردد.
از طرف دیگر برخی افراد از سیگار برای کاهش استرس خود در موقعیت هایی که توان مقابله با آن را ندارند استفاده میکنند. در حقیقت فرد به دلیل عدم آگاهی از روشهای کنترل استرس، جایگزینی مانند سیگار که بسیار پرخطر است را مورد استفاده قرار میدهد. نکته مهم در رابطه با ارتباط سیگار و اعتیاد این است که ممکن است در اوایل احساس اعتماد به نفس و تسکین به افراد دست دهد، اما بعدها مصرف آن باعث ایجاد انواع اختلالات روانی در افراد می گردد.
۲- عوارض جسمانی مصرف سیگار
علاوه بر نکات و عوارض یاد شده از مصرف سیگار لازم است بدانیم که این ماده مخدر از لحاظ جسمی نیز آسیب های بیشماری را به افراد تحمیل میکند که برخی از آنها عبارتند از :
- سرطان
- کاهش میل جنسی
- تغییر رنگ انگشتها و لبها
- زخم معده
- بیماریهای قلبی
- پوکی استخوان
- فساد دندانها
- ایجاد چین و چروک
- بیماریهای عفونی و سکته
نکته دیگر در رابطه با ارتباط سیگار و اعتیاد این است که نیکوتین موجود در سیگار به صورت مستقیم بر دستگاه عصبی افراد و ادراکات او تاثیر می گذارد و در نهایت منجر به سردرد و بیخوابی می گردد، اما اختلالات دیگری که مصرف سیگار ایجاد می کند عبارتند از :
- انواع اختلالات جنسی
- یائسگی زودرس در زنها
- افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون
- اختلال نعوظ، مشکلات بینایی
- خطر ابتلا به بیماری سل و برونشیت
- بی اشتهایی
- سرطان رحم
- کاهش حس بویایی و چشایی
- چروکی پوست و پیری زودرس
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره ترک اعتیاد و اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره روانشناسی در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین اخذ مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(01) دیدگاه