عوارض قرص زولپیدم
آنچه در این مقاله می خوانید :
تاثیرات قرص زولپیدم
عوارض جانبی قرص زولپیدم
علائم اعتیاد به قرص زولپیدم
عوارض دراز مدت اعتیاد به زولپیدم
سوالات متداول
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : قرص زولپیدم چیست و دارای چه عوارضی می باشد؟ مهمترین عوارض مصرف قرص زولپیدم کدام است؟ آیا قرص زولپیدم اعتیاد آور است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با داروی مخدر زولپیدم سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
داروی زولپیدم با نام تجاری آمبین شناخته می شود که یک داروی ضد تشنج، اضطراب و آرامش بخش است. امروزه به دلیل افزایش مشکلات و اختلالات خواب بسیاری از افراد به سمت مصرف داروهای خواب آور گرایش پیدا کردهاند. از طرفی یکی از مصارف درمانی زولپیدم درمان مشکلات خواب است که برای درمان های کوتاه مدت ۲ تا ۶ هفتهای مورد استفاده قرار می گیرد.
تاثیرات قرص زولپیدم
داروی زولپیدم بر روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر گذاشته و میتواند در درمان بیخوابی افراد و قبل از انجام عمل جراحی مورد استفاده قرار گیرد. این دارو دارای عوارضی است که اگر افراد به صورت خودسرانه از آن استفاده کنند، می تواند تاثیرات مخربی را بر فرد تحمیل نماید. به طور مثال اگر افراد افسرده از این دارو استفاده کنند، می تواند باعث عمیق تر شدن احساسات آزاردهنده و ایجاد افکار خودکشی در فرد گردد.
عوارض جانبی قرص زولپیدم
همانطور که توضیح داده شد، این دارو دارای عوارض جانبی متعددی است که در صورت مصرف خودسرانه میتواند تاثیرات مختلفی را بر فرد وارد نماید که برخی از آنها عبارتند از :
- تهوع
- استفراغ
- درد عضلانی
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- سردرد
- گیجی و خواب آلودگی
- دوبینی چشمی
- خشکی دهان
- سکسکه
- توهم
- حالت سرخوشی و مستی
از طرفی استفاده همزمان زولپیدم با داروهای دیگر می تواند باعث تداخل دارویی در افراد گردد، به همین دلیل قبل از مصرف زولپیدم حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخل دارویی و مشکلات ناشی از آن دور بمانید. یکی دیگر از عوارض مصرف زولپیدم ایجاد آلرژی و حساسیت به این دارو است که در برخی افراد ممکن است بروز نماید. از جمله مهمترین علائم آن عبارتند از :
- مشکلات تنفس
- حالت تهوع استفراغ
- احساس گیجی و خواب آلودگی مفرط
- تغییر در سطح هوشیاری
در چنین مواردی حتماً باید با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
توصیه هایی برای مصرف قرص زولپیدم
همانطور که توضیح داده شد، مصرف این دارو میتواند عوارض مختلفی را ایجاد نماید در نتیجه لازم است تا نکاتی را در رابطه با مصرف این داروی مخدر حتماً بدانید.
- مصرف این دارو به کودکان و افراد سالمند توصیه نمیشود.
- مصرف دارو را به تدریج و تحت نظر پزشک معالج قطع کنید.
- حداقل تا ۴ ساعت پس از استفاده، از رانندگی و کار کردن با ابزار و ماشین آلاتی که نیاز به هشیاری دارند، خودداری کنید.
- قبل از مصرف دارو حتما پزشک خود را از سایر بیماریهای کبدی، کلیوی و ریوی و مشکلات روانپزشکی خود مطلع نمایید.
- مصرف این دارو در افراد الکلی و افراد وابسته به داروهای آرام بخش و مواد مخدر باید با احتیاط صورت گیرد.
- از مصرف داروی زولپیدم با غذاهای چرب خودداری کنید.
- هرگز بدون تجویز پزشک و برای مدت طولانی از زولپیدم استفاده نکنید.
- مادران شیرده باید تحت نظر پزشک مصرف کنند.
متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از اثرات مخرب این دارو به سوء مصرف آن بدون نظارت پزشک در مقادیر بیش از حد مبادرت می ورزند که می تواند باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی در آنها شود. از همین رو بسیار اهمیت دارد که این دارو به صورت خودسرانه مصرف نشود و اگر برای مدت طولانی از این دارو استفاده شده است، حتماً با نظارت پزشک و یک متخصص روانشناس مصرف آن متوقف گردد.
علائم اعتیاد به قرص زولپیدم
مصرف زولپیدم و اعتیاد به آن به آهستگی اتفاق میافتد. زیرا بدن به مرور زمان دچار تحمل شده و تاثیر دارو به مرور کم می شود. در نتیجه فرد به مرور زبان مجبور می شود که مصرف خود را افزایش دهد. در چنین حالتی و در اوایل مصرف این دارو علائم اعتیاد به آن قابل تشخیص نیست، اما به مرور زمان و با تشدید حالات و تاثیراتش می توان آن را تشخیص داد. به طور مثال می توان به کاهش تمرکز، احساس گیجی و خواب آلودگی مفرط در طول روز اشاره کرد. همچنین افرادی که مبتلا به اعتیاد به قرص زولپیدم میشوند با عدم مصرف این دارو دچار حالتهای محرومیت خواهند شد که برخی از آنها عبارتند از :
- عصبی بودن
- تحریک پذیری
- بی قراری
- افسردگی
- افکار خودکشی
در حقیقت با عدم مصرف این دارو پس از مبتلا شدن به اعتیاد به آن فرد دچار سندروم ترک و علائم محرومیت می گردد که بیشتر جنبه روانی دارند.
عوارض دراز مدت اعتیاد به زولپیدم
همانطور که توضیح داده شد، اعتیاد به قرص زولپیدم در بلند مدت می تواند باعث بروز عوارض ناخوشایند متنوعی گردد که مهم ترین آنها عبارتند از :
- درد در قفسه سینه
- بالا رفتن تپش قلب
- تجربه کابوسهای شبانه
- مشکلات حافظه
- یبوست،
- گلو درد،
- خشکی دهان
- علائم شبه آنفولانزا
از طرفی سوء مصرف زولپیدم در بلند مدت می تواند افراد را به افسردگی مبتلا کند که هم می تواند به صورت مستقیم و در اثر تغییرات شیمیایی مغز بروز نماید و هم در اثر عوارض منفی اعتیاد در زندگی فرد ایجاد شود. یکی دیگر از عوارض کشنده قرص زولپیدم اوردوز می باشد که در اثر مصرف مقادیر زیاد آن ایجاد می شود و منجر به علائم کشنده خواهد شد. هنگامی که افراد مقادیر زیادی از این دارو در فواصل زمانی کم را به صورت همزمان استفاده میکنند، میتواند باعث بروز اوردوز افراد گردد و علائم کشندهای را ایجاد می نماید که برخی از آنها عبارتند از :
- بروز مشکلاتی در تنفس
- احساس گیجی مفرط
- کاهش ضربان قلب
- دچار شدن به افکار غیر منطقی
- از دست دادن هشیاری
- کما
در نتیجه با مشکلاتی که مصرف این دارو میتواند برای افراد ایجاد نماید بهتر است برای درمان بی خوابی از روشهای غیر دارویی و روانشناختی استفاده شود.
سوالات متداول
✔️ برای ترک اعتیاد زولپیدم چه باید کرد؟
به طور کلی روش های مختلفی برای ترک اعتیاد به انواع داروها و مواد مخدر وجود دارد. اما پیش از تصمیم گیری و استفاده از یک روش بخصوص برای ترک اعتیاد به قرص زولپیدم بهتر است با یک متخصص اعتیاد صحبت کنید و مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید. باید توجه کرد که هرگز به صورت یکباره نباید این دارو را قطع کرد، زیرا می تواند علائم و عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد.
✔️ دوز مصرفی زولپیدم باید چقدر باشد؟
مطلبی که در این رابطه باید مد نظر قرار گیرد این است که هرگز بدون نظر پزشک متخصص از این دارو استفاده نشود، زیرا میتواند عوارض روانشناختی جسمی و روانی متعددی را به افراد تحمیل نماید. در نتیجه نمیتوان به طور خودسرانه از این دارو استفاده کرد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه و بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
درود.دوستان اول اینکه نزدیک زولپیدم نشید اگر هم مصرف دارید حداقل به کسی پیشنهادش نکنید این قرص کشندس ۱۰۰۰تا تجربه ی بد دارم.برادرم از دست دادم فقط بخاطر زولپیدم.حتما برای ترک زیر نظر پزشک باشید چون تشنج و ایست قبلی(سکته)داره.امید وارم این قرص از جهان حذف بشه