عوارض مصرف کلونازپام
آنچه در این مقاله می خوانید :
عوارض مصرف کلونازپام
کاهش عملکرد عضلانی
خواب آلودگی و خستگی
کاهش تمرکز و اختلالات حافظه
افزایش ریسک افسردگی
اعتیاد و وابستگی
عوارض گوارشی
اختلالات تنفسی
افزایش ریسک تصادفات
افزایش سقط جنین
کلام پایانی
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : مهمترین عوارض مصرف کلونازپام چیست؟ کلونازپام یکی از انواع داروهای ضد اضطراب می باشد که در دسته بنزودیازپین ها قرار می گیرد. از این دارو برای کاهش اضطراب، تسکین دردهای عصبی و کنترل تشنج استفاده می شود. در حقیقت کلنازپام یکی از انواع گیرنده های بنزودیازپینی می باشد که می تواند بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد.
این دارو همانند انواع دیگر داروهای بنزودیازپین می تواند عوارض جانبی متعددی را در افراد مصرف کننده ایجاد نماید. به همین دلیل کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ سعی کرده تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا نماید. همانطور که می دانیم برای ترک کلونازپام لازم است تا با استفاده از خدمات روان درمانی در کنار درمانهای جسمی و فیزیولوژیکی دیگر اقدام شود تا با استفاده از بهترین رویکرد ترک اعتیاد کلونازپام به صورت بستری در مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد کشور اقدام شود.
عوارض مصرف کلونازپام
همانطور که در مقاله قرص کلونازپام توضیح داده شد، این دارو دارای ثیرات و عوارض جانبی مختلفی می باشد که در صورتی که به شکل خودسرانه و بدون نظارت پزشک از آن استفاده شود میتواند عوارض متعددی را در افراد ایجاد نماید. برخی از مهمترین عوارض مصرف کلونازپام عبارتند از :
- کاهش عملکرد عضلانی
- خواب آلودگی و خستگی
- کاهش تمرکز و اختلال حافظه
- افزایش ریسک افسردگی
- اعتیاد و وابستگی
- عوارض گوارشی
- عوارض تنفسی
- بروز تصادفات
- افزایش ریسک سقط جنین
- افزایش تحریک پذیری
- کاهش عملکرد جنسی
- تحریکات عضلانی
- بروز خطر آلرژی
- تاثیرات مخرب کبد
- تاثیر بررسی روی سیستم ایمنی
۱- کاهش عملکرد عضلانی؛ عوارض مصرف کلونازپام
داروی کلونازپام میتواند باعث کاهش عملکرد عضلانی در افراد شده و تسهیل کننده های عضلانی را کاهش دهد. به همین دلیل، می تواند باعث کند شدن حرکات جسمی و کاهش توانایی های فیزیولوژیکی و فیزیکی در افراد شود.
۲- خواب آلودگی و خستگی
از دیگر عوارض مصرف کلونازپام میتوان به افزایش خواب آلودگی و احساس خستگی در افراد اشاره نمود. این دارو میتواند باعث کاهش عملکرد ذهنی و روانی در افراد شده و هوشیاری فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل باید پس از مصرف این دارو از رانندگی و فعالیت هایی که نیازمند هوشیاری هستند، خودداری شود.
۳- کاهش تمرکز و اختلالات حافظه
داروی کلونازپام می تواند بر روی میزان تمرکز و حافظه تاثیر گذاشته و باعث کاهش توانایی های فرد در انجام وظایف روزمره گردد.
۴- افزایش ریسک افسردگی؛ عوارض مصرف کلونازپام
استفاده طولانی مدت از کلونازپام می تواند خطر افزایش اختلالات روانی مانند افسردگی را در افراد افزایش دهد. برخی افراد ممکن است در طولانی مدت با افسردگی های شدید و افکار مرتبط با خودکشی مواجه گردند. به همین دلیل، در صورت تجربی هرگونه تغییرات عاطفی ناگهانی لازم است تا از کمک های تخصصی روانپزشکی استفاده نمایند.
۵- اعتیاد و وابستگی
کلونازپام از بنزودیازپین های شناخته شده است که باعث ایجاد وابستگی های شدید جسمی و روانی در افراد شده و استفاده طولانی مدت آن میتواند منجر به اعتیاد گردد. از سوی دیگر، قطع مصرف کلونازپام باید حتما تحت نظارت پزشک و به صورت تدریجی انجام پذیرد.
۶- عوارض گوارشی
از دیگر عوارض مصرف کلونازپام میتوان به اختلالات گوارشی در افراد اشاره کرد. برخی از این عوارض می تواند به شکل تهوع، استفراغ، یبوست و یا اسهال بروز نمایند و عوارض شدید گوارشی دیگری را در فرد به وجود بیاورند. علاوه بر این، باید توجه داشت که این عوارض می توانند تنها بخش کوچکی از تاثیرات و عوارض کلونازپام به شمار آیند. عوامل دیگری روی این موضوع میتواند تاثیر داشته باشد که وضعیت سلامتی فرد را به شدت به خطر بیندازد. به همین اساس، لازم است تا قبل از مصرف این دارو حتما از پزشک مشورت بگیرید.
۷- اختلالات تنفسی؛ عوارض مصرف کلونازپام
از سوی دیگر، مصرف کلونازپام می تواند بر روی سیستم تنفسی افراد تاثیر گذاشته و اختلالات مختلفی مانند تنگی نفس، سرفه و احساس تنگی در گلو را ایجاد نماید. در صورت بروز هرگونه عوارض تنفسی لازم است تا سریعا به پزشک مراجعه کرده تا از اختلالات بیشتر و عوارض مصرف کلونازپام جلوگیری به عمل آورده شود.
۸- افزایش ریسک تصادفات؛ عوارض مصرف کلونازپام
مصرف کلونازپام می تواند باعث از بین رفتن و کاهش میزان تعادل و هماهنگی حرکتی در افراد شده و این امر در زمان رانندگی و انجام فعالیت های مهم مانند کار در ارتفاعات میتواند باعث بروز تصادفات و یا حتی سقوط و مرگ در افراد شود. اما این موضوع در میان افراد مسن و کسانی که سابقه مشکلات تعادلی دارند میتواند بیشتر بروز نماید.
۹- افزایش سقط جنین
از دیگر عوارض مصرف کلونازپام در دوران بارداری است که باعث افزایش ریسک سقط جنین در مادران باردار می گردد. در صورتی که در دوران بارداری هستید برای قطع مصرف یا استفاده از این دارو حتما باید با پزشک متخصص خود صحبت کرده و از راهنمایی های مورد نیاز استفاده نمایید.
۱۰- افزایش تحریک پذیری
در بسیاری از افراد داروی کلونازپام می تواند باعث بروز عوارض معکوس مانند تحریک پذیری و به هم خوردن احساس آرامش گردد. به خصوص در آغاز مصرف دارو ممکن است چنین حالاتی در افراد به وجود آید. از سوی دیگر، نباید فراموش کرد که استفاده از کلونازپام می تواند هرگونه عوارض جانبی دیگری را از لحاظ پزشکی و روانشناختی در افراد ایجاد نماید. به همین دلیل، استفاده از کمک های تخصصی پزشکان در رابطه با مصرف این دارو همچنین توقف ناگهانی مصرف کلونازپام میتواند از عوارض بیشتر جلوگیری به عمل آورد.
۱۱- کاهش عملکرد جنسی از عوارض مصرف کلونازپام
مصرف داروی کلونازپام می تواند عوارض دیگری در رابطه با عملکرد جنسی در افراد را ایجاد می کند. برخی افراد با مصرف مداوم این دارو با مشکلات ناشی از کاهش میل جنسی، اختلال در ارتباطات جنسی و همچنین کاهش میل جنسی رو به رو می گردند که برای رفع آن به کمک های تخصصی روانشناختی و همچنین دارو درمانی نیاز پیدا می کنند.
۱۲- تحریک عضلات
کلونازپام باعث تحریک و افزایش فعالیت های عضلانی در فرد شده و میتواند علائم مختلف و آزاردهندهای را مانند پرخاشگری، تحرک زیاد و بی قراری را ایجاد نماید.
۱۳- افزایش آلرژی؛ عوارض مصرف کلونازپام
مصرف کلونازپام می تواند باعث بروز واکنش های شیمیایی و آلرژیکی در افراد شده که مهمترین آنها عبارتند از : خارش و قرمزی پوست و حتی تورم گردد. در صورت بروز این عوارض فرد باید به سرعت به پزشک خود مراجعه نماید.
۱۴- تاثیرات مخرب کبدی
از دیگر عوارض مصرف کلونازپام در طولانی مدت اختلال بر روی عملکرد کبد میباشد که میتواند باعث افزایش آنزیم های کبدی گردد. در صورت بروز علائم نامطلوب مرتبط با کبد مانند زردی پوست و چشم، خستگی مفرط، تهوع و استفراغ حتماً باید با پزشک متخصص صحبت شود.
۱۵- تاثیر بر سیستم ایمنی؛ عوارض مصرف کلونازپام
مصرف این دارو ممکن است باعث تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن افراد شده و باعث کاهش واکنش های دفاعی و تضعیف آن گردد. به همین دلیل، ممکن است با کاهش قدرت دفاعی سیستم ایمنی بدن با افزایش خطر عفونتها و مشکلات دیگر در رابطه با سلامتی روبرو شوید.
کلام پایانی
آنچه در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت عوارض مصرف کلونازپام بود. ما در مرکز مشاوره ترک اعتیاد اهواز کمپ به بررسی برخی از مهمترین عوارض مصرف این دارو پرداختیم تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا کنیم. اما باید بدانید که عوارض یاد شده تنها بخش کوچکی از عوارض ایجاد شده توسط داروی کلونازپام می باشد و عوارض بیشتر آن ممکن است به عوامل و فاکتورهای دیگر نیز مرتبط باشد. در پایان در صورت بروز هرگونه رویارویی با علائم و عوارض ناخواسته حتماً باید با پزشکان مشورت کنید.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت مشاوره روانشناسی و همچنین اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز ترک اعتیاد همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …