تشویق فرد معتاد به ترک
آنچه در این مقاله می خوانید :
تشخیص اعتیاد
رفتار مناسب با فرد معتاد
ایجاد انگیزه در فرد معتاد
قبول حقیقت و کسب اطلاعات
ممنوعیت تامین مالی
اتمام حجت با فرد معتاد
عدم طرد شدگی
تغییر نگرش در رابطه با مراکز ترک اعتیاد
از ترس آبرو ترک نمی کنم
تلاش برای بهبودی شخص معتاد
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : تشویق فرد معتاد به ترک اعتیاد چگونه اتفاق می افتد؟ بهترین روش تشویق فرد معتاد به ترک چیست کدام است؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ با جمعآوری اطلاعات دقیقی در رابطه با نحوه تشویق فرد معتاد به ترک اعتیاد سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای این مقاله همراه فرمایید و در انتهای آن ما را از نظرات و پیشنهادات تان مطلع بفرمایید.
هنگامی که یک خانواده متوجه می شود که یکی از اعضای آن مانند فرزندان و یا یکی از والدین، به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده، ممکن است آن خانواده دچار آشفتگی و نگرانیهای متعددی گردد و بخواهد که این موضوع را هر چه سریعتر متوقف نماید. در چنین حالتی خانوادهها معمولاً با دو موضوع طرف هستند. یکی اینکه ممکن است شخص معتاد خود تمایل به ترک اعتیاد داشته باشد و خسته شده باشد و یا حتی کوچکترین تمایلی به ترک نداشته باشد. اما در حالت دوم موضوع کمی سخت تر و پیچیده تر می شود، زیرا فرد تمایل به ترک ندارد، در نتیجه برای آن که او را در مسیر بهبودی و درمان قرار دهیم لازم است تا انگیزه هایی را در او ایجاد نماییم. در چنین حالتی استفاده از کمک های تخصصی مشاورین ترک اعتیاد و متخصصین روانشناس اعتیاد می تواند به پیدا کردن یک مسیر صحیح برای کمک به فرد معتاد مناسب باشد.
تشویق فرد معتاد به ترک؛ تشخیص اعتیاد
همانطور که می دانیم برای تشخیص اعتیاد لازم نیست که حتماً از فرد تست اعتیاد گرفته شود، زیرا اعتیاد دارای علائم و نشانه های بالینی، رفتاری و همچنین جسمانی است که امروزه راهکارهای مختلفی وجود دارد که میتوان با استفاده از آن به اعتیاد شخص پی برد. به طور مثال افرادی که مبتلا به اعتیاد های تزریقی هستند از لحاظ جسمانی بسیار آسیب پذیرند و اثر سوزن و استفاده تزریقی مواد مخدر بر روی جسم آنها قابل مشاهده است. از طرف دیگر وجود زرورق سیگار، سرنگ و وسایل مصرف خود نشانه ای است که نشان میدهد فرد مبتلا به اعتیاد گشته است. اما اینها تنها نشانه ها نیستند، زیرا اعتیاد میتواند بر خلق و خو، میزان خواب و نحوه خوابآلودگی افراد نیز تاثیر بگذارد.
از دیگر نشانه های بالینی افراد مبتلا به اعتیاد می توان به عدم علاقه و تمایل به فعالیت های جسمانی و ورزش اشاره کرد. افراد دچار اعتیاد تمایلی به تمیز نگاه داشتن خود ندارند و پس از مصرف، بدنشان شروع به خارش می کند. از طرف دیگر حالت ها و علائم خماری و محرومیت پس از ساعتها مصرف در این افراد قابل مشاهده است، اندازه مردمک چشم شان تغییر کرده و به مشکلات و بیماریهای جسمانی مبتلا میشوند. افرادی که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند از لحاظ روانی از خانواده و اجتماع دوری می گزینند و تنهایی را به ارتباطات اجتماعی ترجیح می دهند. این گونه افراد معمولا اعتیاد خود را به شکلی گسترده پنهان کرده و به تدریج به دروغگویی خو می گیرند، بسیار پر حرف شده و در همه زمینه ها اظهار نظر میکنند. افراد معتاد در عملکرد های شغلی و اجتماعی خود نیز دچار افت محسوسی می شوند و در مقابل ترک اعتیاد مقاومت میکنند.
تشویق فرد معتاد به ترک؛ رفتار مناسب با فرد معتاد
همانطور که در مقاله نقش خانواده در ترک اعتیاد توضیح داده شد، تاثیر خانواده در روند درمان فرد معتاد بسیار حائز اهمیت است. زیرا یک خانواده میتواند با حمایت و پشتیبانی خود فرد را تشویق کرده و انگیزه لازم را در او ایجاد نماید. در همین رابطه آنچه خانواده ها باید بدانند، واکنش مناسبی است که در رابطه با اعتیاد عضو خود داشته باشند. خانواده ها باید در زمینه اعتیاد اطلاعات لازم را کسب کرده و با کمک مشاورین روند درمان فرد را سهولت ببخشند. در حقیقت نقش خانواده در ترک اعتیاد بسیار حائز اهمیت است، زیرا یکی از دلایل اصلی اعتیاد همان مشکلات خانوادگی است و شرکت در جلسات خانواده درمانی میتواند تاثیرات مثبتی برای این موضوع داشته باشد. استفاده از جلسات گروهی که در آن تجربیات خانواده های درگیر اعتیاد وجود دارد، میتواند به نحوه رفتار و مواجهه با فرد معتاد تاثیرگذار باشد. از طرف دیگر توصیه ها و راهنمایی های متخصص و مشاوره ترک اعتیاد میتواند به خانواده ها کمک کند تا واکنش مناسبی در برابر فرد معتاد از خود نشان بدهند.
تشویق فرد معتاد به ترک؛ ایجاد انگیزه
همانطور که میدانیم مهمترین مسئله در ترک اعتیاد وجود تمایل در فرد می باشد. اگر فرد مبتلا به اعتیاد تمایل به ترک داشته باشد میتواند با دریافت کمک های تخصصی و پشتیبانی های روحی و روانی از دام اعتیاد رها شود، از طرف دیگر اگر این فرد تمایل لازم برای ترک را نداشته باشد، ممکن است از راهکارهایی که به او داده میشود به نحوه صحیح استفاده نکند. برخی از مهم ترین راه هایی که انگیزه لازم را در فرد معتاد ایجاد می کند عبارت است از :
- قبول حقیقت و کسب اطلاعات
- تامین مالی ممنوع
- اتمام حجت با فرد معتاد
- نشان دادن عدم طرد شدگی به او
- تغییر نگرش و استفاده از مراکز ترک اعتیاد
- ترس از آبرو
- تلاش برای بهبودی شخص معتاد
۱. قبول حقیقت و کسب اطلاعات
برای تشویق فرد معتاد به ترک لازم است اعتیاد او را پذیرفته و از انکار خارج شویم، سپس در رابطه با نوع اعتیاد اطلاعات لازم را کسب کنیم تا در شرایط خاص غافلگیر نشویم و درک بهتری از موقعیت فرد معتاد و بیماری او داشته باشیم.
۲. ممنوعیت تامین مالی
اگر فرد معتاد برای تهیه مواد خود از ما پول می گیرد، بهتر است که پولی به او ندهیم تا جلوی هزینه خرید مواد گرفته شود. در حقیقت این کار تأمین کننده اصلی فرد معتاد است و وقتی که او از لحاظ مالی تامین نشود ممکن است دست به خشونت بزند و یا بخواهد به زور از ما پول بگیرد، اما با این وجود نباید تسلیم شد و تأمین مالی مواد او را قطع کرد. در حقیقت پرداخت هزینه مصرف مواد نشانه کمک به فرد معتاد نیست و کمک هایی که خانواده به فرد معتاد می کند از لحاظ روحی عاطفی و روانی است و نه تهیه مواد.
۳. اتمام حجت با فرد معتاد
با فرد معتاد اتمام حجت کنید، البته نباید کاری کنید که او احساس گناه نماید، زیرا این کار نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است تاثیر منفی بر روند درمان فرد معتاد و انگیزه برای ترک داشته باشد. از طرف دیگر اتمام حجت کردن می تواند مشکلاتی را که در یک خانواده وجود دارد را به شیوه ای سالم بیان کرده و نتایج موثری را ایجاد نماید. البته اتمام حجت یکی از روش های موثر تشویق فرد معتاد به ترک است که به میزان تاثیرگذاری خانواده بستگی دارد. اگر شما تاثیر زیادی در فرد معتاد می گذارید با حمایت خود می توانید او را تشویق کنید که به ترک اعتیاد اقدام نماید.
۴. تشویق فرد معتاد به ترک؛ عدم طرد شدگی
زمانی که فردی دچار اعتیاد می شود، سلامت اجتماعی، خانوادگی و محیطی او به خطر افتاده و عملکردهای اجتماعی اش با مشکل مواجه می شوند. اینگونه افراد گمان می کنند که اطرافیان و اجتماع آنها را ترک خواهند کرد، اما شخص معتاد با احساس مهم بودن و درک شدن از طرف خانواده، دوستان و اطرافیان تلاش میکند تا بهبود یابد و اعتیاد خود را متوقف نماید.
۵. تغییر نگرش در رابطه با مراکز ترک اعتیاد
همانطور که در مقاله مراکز ترک اعتیاد توضیح داده شد، با پیشرفت علم و تجربیاتی که در رابطه با بهبودی از اعتیاد وجود دارد، مراکزی ایجاد شده که در آن افراد میتوانند به سادگی و با کمک متخصصین روند درمان خود را آغاز کرده و با استفاده از کمک های تخصصی به بهبودی و رهایی از اعتیاد دست یابند. اما متاسفانه به دلیل وجود برخی از مراکز غیر استاندارد و مشکلاتی که در این رابطه به وجود آمده ذهنیت افراد نسبت به مراکز ترک اعتیاد مثبت نیست که در نتیجه نگرش منفی در این زمینه ممکن است از دریافت کمک های تخصصی و موثر باز بمانند. در حقیقت با تحقیق و تفحص در رابطه با مراکز ترک اعتیاد استاندارد در سطح کشور می توان از خدمات استانداردی که در مراکز دارای استانداردهای مناسب درمانی وجود دارد، استفاده کرد و روند درمان این افراد با موفقیت سپری شده و آمادگی کامل پیدا کنند که زندگی سالم و بدون مصرف مواد مخدر و اعتیاد دست یابند.
۶. از ترس آبرو ترک نمی کنم
بسیاری از افراد به دلیل ترس های اجتماعی که در محیط کار و اجتماع وجود دارد ممکن است تمایلی برای ترک اعتیاد نداشته باشند. اما نکته مهم در رابطه با تشویق فرد معتاد به ترک این است که تنها افرادی که ممکن است گرفتار اعتیاد باشند افراد معتاد نیستند. هر چه سریعتر جلوی اعتیاد گرفته شود، عوارض مخرب آن سریعتر متوقف شده و افراد سریعتر میتوانند به زندگی سالم خود در اجتماع دست یابند. نکته مهم در رابطه با این موضوع این است که همیشه برای ترک اعتیاد ترس های ذهنی وجود دارد که جز عوامل بازدارنده هستند که جلوی بهبودی افراد را میگیرند.
۷. تلاش برای بهبودی شخص معتاد
در بسیاری از اوقات دیده شده که اطرافیان فرد معتاد تلاشی برای ترک و بهبودی فرد انجام نمی دهند و او را به حال خودش رها می کنند که این موضوع میتواند باعث وخیمتر شدن شرایط اعتیاد در فرد گردد. اما اگر اطرافیان او بتوانند با حمایت های سازنده و راهکارهای مناسب انگیزه را در فرد ایجاد کنند میتوانند جلوی اعتیاد را گرفته و به او کمک کنند تا هزینه مواد با آسیبهای بیشتر متوقف شده و فرد به زندگی مجدد بازگردد. از طرف دیگر هنگامی که فرد موفق می شود مصرف خود را متوقف کند باید خانواده حمایتهای خود را ادامه داده و از رها کردن او خودداری کنند. زیرا اعتیاد یک بیماری پیشرونده است که برای بهبودی از آن به صورت یک پروسه درمانی باید رفتار کرد و خانواده باید نسبت به تشویق فرد معتاد به ترک کاملا آگاه باشد.
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی، اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن و ترک اعتیاد فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی اهواز کمپ و همچنین دریافت مشاوره روانشناسی تلفنی ترک اعتیاد در منزل لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …
(02) دیدگاه