ترک ماده ریتالین
آنچه در این مقاله می خوانید :
داروی مخدر ریتالین
علائم اعتیاد به ریتالین
مهمترین علائم ترک ماده ریتالین
اقدام برای ترک ریتالین
روشهای ترک اعتیاد به ریتالین
نکاتی در مورد مصرف و ترک ریتالین
کمپ ترک اعتیاد اهواز کمپ، مرکز ترک اعتیاد اهواز کمپ : ترک ماده ریتالین چیست و شامل چه مراحلی می باشد؟ بهترین روش های ترک اعتیاد به ریتالین کدام است و چگونه می توان از آنها استفاده کرد؟ برای ترک ماده ریتالین به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟ کمپ ترک اعتیاد اهواز با جمعآوری اطلاعاتی در رابطه با بهترین روش های ترک اعتیاد ریتالین سعی کرده تا مطالب مهمی را در این رابطه در اختیار شما همراهان ارجمند قرار دهد. اگر تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لطفاً ما را تا انتهای مقاله همراهی بفرمایید و در انتهای آن به این نوشته امتیاز بدهید.
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، ریتالین یکی از انواع داروهای محرک برای درمان اختلالاتی مانند بیش فعالی و کمبود توجه مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو دارای اثراتی بر سیستم عصبی افراد است که باعث افزایش کارکرد مغز و سیستم عصبی می گردد. در بسیاری از مواقع به دلیل وجود این اثرات افراد برای افزایش کارکردهای ذهنی خود از این ماده اعتیاد آور استفاده می کنند، اما نکته مهم در رابطه با مصرف ریتالین این است که در آغاز مصرف ممکن است باعث افزایش تمرکز و از بین بردن خواب آلودگی شود، اما پس از مدتی مصرف آن از کنترل خارج شده و باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی و ذهنی می گردد.
ترک ماده ریتالین؛ داروی مخدر ریتالین
همانطور که در مقاله ماده مخدر ریتالین توضیح داده شد، این این ماده نوعی داروی محرک است که توسط متخصصین برای درمان اختلال کمبود توجه و بیش فعالی مورد استفاده قرار می گیرد. ریتالین از خانواده آمفتامین ها میباشد و تاثیراتی مشابه داروی اکس دارد. نام دیگر این دارو متیل فنیدات میباشد و متوسط عمر آن چهار ساعت است. داروی ریتالین در دسته مواد محرک قرار دارد و از جنبه اثرگذاری و عوارض در میانه طیف داروها قرار میگیرد که یک سوی آن کافئین است و در طرف دیگر آن تاثیراتی مشابه کوکائین و متامفتامین دارد. ریتالین با ترشح دوپامین باعث ایجاد سرخوشی و لذت در افراد می گردد و بر توجه و تمرکز افراد دارای اثر مضاعف می باشد، اما مصرف این دارو دارای عوارض شدیدی است که مهمترین آنها عبارتند از :
- کاهش نیاز به خواب
- افزایش دقت و تمرکز
- افزایش هوشیاری
- کاهش اشتها و وزن
ترک ماده ریتالین؛ مهمترین تاثیرات ریتالین
به دلیل وجود اثرات تحریک کنندگی سیستم عصبی، این دارو برای افرادی که مبتلا به اختلال بیش فعالی و همچنین جهت افزایش توجه و حافظه مورد استفاده قرار می گیرد. اما در افرادی که دچار این اختلالات نیستند داروی ریتالین اثراتی مشابه مواد محرک دارد و دارای جذابیت برای دانشجویانی است که برای امتحانات مجبور به بیدار ماندن طولانی مدت هستند، می باشد. این دارو باعث ایجاد احساس سرخوشی و لذت در افراد میشود و پس از مصرف دوز بالای آن تاثیراتی مشابه کوکائین و شیشه دارد، اما ریتالین مانند هر ماده اعتیاد آور دیگری باعث ایجاد وابستگی های شدید ذهنی و روانی در افراد می گردد و پس از مدتی تاثیرات خود را از دست می دهد و فرد برای دریافت اثرات بیشتر مجبور به افزایش دوز مصرفی می باشد.
علائم اعتیاد به ریتالین
مصرف خودسرانه داروی محرک ریتالین بدون تجویز پزشک باعث ایجاد وابستگی های شدید روانی در افراد می گردد و هنگامی که تصمیم به ترک ریتالین گرفته میشود، علائم اعتیاد به ریتالین در افراد مشاهده میشود که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
- بروز تغییراتی در اشتها و کاهش وزن
- بی قراری
- سرگیجه
- احساس خستگی مزمن
- افسردگی
- سردرد
- تعریق
- بی خوابی
- اختلالات بینایی
- افزایش ضربان قلب
- دردهای شکمی
مهمترین علائم ترک ماده ریتالین
مصرف بی رویه و خودسرانه ریتالین که بدون تجویز پزشک صورت گرفته باشد میتواند به صورت شدیدی وابستگیهای روانی و ذهنی در افراد ایجاد نماید که در صورت عدم مصرف آن علائم ناخوشایند محرومیت مشاهده خواهد شد. برخی از مهمترین علائم ترک اعتیاد به ریتالین عبارتند از :
- عدم توانایی در تمرکز
- خوابآلودگی، خستگی و بیخوابی
- افزایش اشتها و وزن
- تحریکپذیری و پرخاشگری
- نوسانات خلقی
- افسردگی
- یبوست
- نامنظم شدن ریتم ضربان قلب
بروز هر کدام از این علائم در هنگام محرومیت از مصرف آن به عنوان عامل روانی بازگشت به اعتیاد می تواند باعث عود مجدد مصرف گردد.
اقدام برای ترک ماده ریتالین
اعتیاد به ریتالین مانند انواع اعتیاد های مصرفی دیگر می تواند زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و خسارات و آسیبهای متعددی را به زندگی آنها تحمیل نماید. در نتیجه هر نوع اعتیادی باید با کمک متخصصین متوقف شده و از پیشروی و ادامه یافتنش جلوگیری به عمل آید. برای آنکه یک ترک موفقیت آمیز داشته باشیم باید از روش اصولی و صحیح استفاده کنیم تا بتوانیم به روند درمان و بهبودی خود ادامه دهیم.
در همین رابطه با استفاده از کمک های تخصصی و دریافت مشاوره ترک اعتیاد از افراد ذیصلاح که دارای تجربه و تخصص کافی در این زمینه هستند می توان اعتیاد به ریتالین را متوقف کرد و به زندگی سالم و بدون مصرف بازگشت. برای ترک موفق لازم است تا فرد انگیزه های خود را برای ترک اعتیاد به ریتالین مشخص نماید و با دریافت کمک های روحی، روانی و عاطفی از متخصصین اعتیاد روند درمان خود را با قدرت شروع کرده و ادامه دهد. به طور حتم با استفاده از کمک های تخصصی و حمایت های روحی و روانی می توان اعتیاد به این ماده مخدر را متوقف کرد و به زندگی سالم دست یافت.
روشهای ترک اعتیاد به ریتالین
همانطور که توضیح داده شد، برای ترک ماده ریتالین لازم است تا با استفاده از روشهای صحیح و استاندارد برای ترک آن اقدام شود. در غیر این صورت به دلیل عوارضی که در اثر آسیبهای مصرف دارو ایجاد شده، فرد نمی تواند به ترک اعتیاد خود ادامه دهد. در همین رابطه اولین قدم در راه ترک اعتیاد سم زدایی این ماده مخدر است. در واقع سم زدایی به معنای متوقف سازی مصرف ماده مخدر و از بین بردن و متوقف سازی وابستگی جسمی، ذهنی و روانی به ماده مخدر و متوقف سازی علائم ترک اعتیاد می باشد. در همین رابطه برای کاهش علائم ترک روش های متعددی وجود دارد که می تواند کمک کننده و نگهدارنده باشند که برخی از این روشها عبارتند از :
- مراکز درمان اعتیاد
- روش بستری سرپایی
- روش روانی و اجتماعی
- درمان شناختی رفتاری
- خانواده درمانی
- مشارکت اجتماعی
همانطور که می دانیم هر کدام از این روشهای ترک ماده ریتالین دارای ویژگیهای به خصوصی هستند که میتوانند به فرد در قطع مصرف و ترک اعتیاد کمک نمایند. در ادامه به تشریح و توضیح هر کدام از این روش ها خواهیم پرداخت تا شما را با جزئیات بیشتر آن آشنا کنیم.
۱. مراکز درمان اعتیاد
در سالهای گذشته و با استفاده از تکنیک های تخصصی درمان اعتیاد، مراکز درمانی ایجاد شده است که با ایجاد فضاهای امن درمانی و به دور از مواد مخدر و با استفاده از متخصصین و مشاورین اعتیاد فضایی را ایجاد کردهاند که به عنوان مراکز درمان اعتیاد یا مراکز ترک اعتیاد شناخته میشوند. در این مراکز افراد مبتلا به اعتیاد به انواع مواد مخدر می توانند با استفاده از کمک های تخصصی به درمان اعتیاد خود بپردازند. استفاده از این مراکز ترک اعتیاد میتواند از عوارض و علائم ترک اعتیاد به ریتالین جلوگیری به عمل آورده و عوارض را کاهش دهد. زیرا فرد در یک محیط کنترل شده و درمانی قرار دارد و زیر نظر متخصصین و روانشناسان میتواند روند درمان خود را با موفقیت ادامه دهد.
۲. ترک ماده ریتالین؛ روش بستری سرپایی
در روش ترک اعتیاد سرپایی، فرد مبتلا به اعتیاد میتواند با استفاده از کمک های تخصصی مشاورین اعتیاد به صورت فردی که در آن مشاور ترک اعتیاد به صورت ۲۴ ساعته و تلفنی در کنار درمانجو قرار می گیرد و کمک ها و راهکارهای مورد نیاز را به او ارائه می دهد. این روشها برای افرادی که شرایط بستری شدن در مراکز ترک اعتیاد را ندارند، می تواند مناسب باشد. اما باید به خاطر داشته باشیم که هرگز بدون کمک های تخصصی افراد نمی توانند اعتیاد خود را متوقف نمایند.
۳. روش روانی و اجتماعی
متخصصین درمان اعتیاد با توجه به تحقیقات و تجربیات مختلفی که در رابطه با اعتیاد داشته اند بر این عقیده هستند که جنبه روحی و روانی در اعتیاد بسیار جدی است و جنبه جسمی و فیزیکی آن تنها بخش کوچکی از این بیماری را تشکیل می دهد. به همین دلیل افرادی که به انواع مواد محرک وابستگی پیدا می کنند از این مسئله مستثنا نیستند و با جنبههای روانی و ذهنی و وابستگی هایی که در این بخش وجود دارد روبرو هستند. در نتیجه توجه به مسائل روحی و روانی در درمان اعتیاد نقش ویژهای دارد و در تداوم ترک ماده ریتالین می تواند موثر واقع شود. وابستگی های ذهنی و روانی در اعتیاد به ریتالین بخش اعظمی از روند درمان را تشکیل می دهد که فرد با کمک های تخصصی متخصصین و مشاورین اعتیاد میتواند به آنها فائق آید.
۴. درمان شناختی رفتاری
در روش درمان شناختی رفتاری، درمان فرد بر افکار، باورها و رفتارهایی تمرکز می کند که باعث ایجاد اعتیاد و تداوم آن میگردد. این شیوه درمانی کمک میکند تا از بازگشت مجدد به اعتیاد جلوگیری به عمل آید. یکی از انواع شیوه های روانشناختی برای پیشگیری از عود مجدد مصرف مواد بوسیله جلوگیری از محرک ها و شرایط بیرونی و حالات درونی است که باعث ایجاد عوامل روانی بازگشت به اعتیاد می باشند. در این روش فرد می آموزد تا با انواع وسوسه ها روبرو شده و آنها را مدیریت نماید و با استفاده از تکنیک هایی مانند ذهن آگاهی فرد احساسات و عواطف خود را از بازگشت به اعتیاد شناسایی کرده و آنها را مدیریت نماید.
۵. خانواده درمانی
همانطور که در مقاله نقش خانواده در ترک اعتیاد توضیح داده شد، خانواده ها دارای نقش مهمی در روند درمان افراد معتاد دارند. از طرفی عدم آگاهی آنها از ماهیت بیماری اعتیاد و نحوه درمان و رفتار با فرد معتاد میتواند آسیبهای جدی به روند درمان ایجاد نماید، به همین جهت آموزش های خانوادگی در رابطه با درمان اعتیاد می تواند بسیار موثر واقع شود.
۶. مشارکت اجتماعی در ترک ماده ریتالین
یکی از فاکتورهای مهم در درمان اعتیاد نقش اجتماعی افراد می باشد. زیرا اعتیاد یک بیماری روانی و عاطفی است که فعالیتهای اجتماعی افراد را به شدت مختل میکند. از طرفی شرکت در گروه های خودیاری متشکل از افراد در حال بهبودی و یا در شکل گروههای فعالیتهای اجتماعی، میتواند باعث بهبود عملکرد اجتماعی و روانی افراد در حال بهبودی که به تازگی اعتیاد به ریتالین را متوقف کرده اند داشته باشد.
نکاتی در مورد مصرف و ترک ماده ریتالین
همانطور که پیشتر توضیح داده شد، افرادی که دچار اختلالاتی مانند نقص توجه و بیش فعالی نیستند، مصرف خودسرانه ریتالین می تواند بسیار اعتیاد آور باشد و از لحاظ ذهنی و روانی آنها را درگیر اعتیاد به این داروی مخدر کند. این در حالی است که برای مبتلایان به اختلالات درمان مناسبی محسوب می گردد اما باید به این نکته توجه کرد که هرگز به صورت خودسرانه از این دارو استفاده نشود، زیرا می تواند اثرات زیانباری را به افراد تحمیل نماید. مصرف ریتالین در افرادی که دچار بیماریهای قلبی هستند به شدت محدود می شود زیرا می تواند خطر مرگ داشته باشد. همچنین افراد دارای فشار خون و ضربان قلب بالا باید زیر نظر متخصص از این دارو استفاده کنند.
سوالات متداول
[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”چرا ترک اعتیاد ریتالین دارای اهمیت است؟” img_alt=”” css_class=””] همانطور که میدانیم ریتالین یک ماده اعتیادآور است که میتواند تاثیرات مخرب بسیاری را بر جنبه های مختلف زندگی از جمله خانواده، شغل، تحصیلات و روابط اجتماعی و فردی بگذارد. از همین رو ترک ماده ریتالین مانند ترک اعتیاد به انواع مواد مخدر دیگر دارای اهمیت است و برای جلوگیری از زیان های بیشتر باید آن را متوقف کرد و به دنبال درمان و بهبودی از آن بود. [/sc_fs_faq]
عزیزان و همراهان ارجمند برای دریافت خدمات مشاوره روانشناسی اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره ترک اعتیاد در زمینه بستری نمودن فرد معتاد در یکی از مراکز همکار مرکز مشاوره روانشناسی لطفاً با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
سرفراز باشید …